„Dabar homofobiška Lietuva džiaugsis, kad į Airiją išvažiuos ir visi gėjai“, - rašo Lietuvos gėjų lygos (LGL) interneto puslapio komentatoriai.

Apklausų duomenimis, pusė Lietuvoje gyvenančių homoseksualų svarsto galimybę emigruoti į kitą šalį. Tai paaiškėjo 2007 m. spalio mėn. Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Socialinių tyrimų centrui paskelbus homoseksualių žmonių socialinės atskirties tyrimo rezultatus.yvenančių

Apie netrukus įsigaliosiantį įstatymą pranešęs Airijos teisingumo ministras Brianas Lenihanas pabrėžė, kad įteisinta partnerystė neprilygs santuokai.

Įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerytę Airijos leiboristų partija prašė dar 2006 m., tačiau vyriausybė neskubėjo priimti įstatymo dėl kilusių ginčų ir abejonių, ar jis atitinka Airijos konstituciją.

Iki 1993 m. homoseksualumas Airijoje buvo laikomas nusikaltimu.

Šiaurės Airijoje, kuri priklauso Jungtinei Karalystei, tos pačios lyties civilinės partnerystės buvo įteisintos 2005 m.

Lietuvoje iki šiol nėra įteisinta jokia partnerystė, net ir tarp vyro ir moters. Rugsėjo mėnesį Seimas tik pasišaipė iš Teisingumo ministerijoje suburtos ekspertų darbo grupės parengtų Civilinio kodekso (CK) straipsnių pataisų - net nepradėjęs jų svarstyti, gražino tobulinti.

Parlamentarams kilo įtarimų, kad pataisos atvers kelią tos pačios lyties asmenų santuokoms ar visiškai nuvertins tradicinės šeimos statusą.