Sąraše taip pat gausu britų menininkų ir muzikantų. Tarp jų yra menininkas Damienas Hirstas (15), poetas Seamusas Heaney (26), rašytojas Haroldas Pinteris (31), muzikantai seras Paulas McCartney (58) ir Davidas Bowie (67), rašytoja Joanne K. Rowling (83) ir filmų kūrėjas Kenas Russellas (100).

Visą genijų sąrašą rasite čia.

Į sąrašą taip pat pateko „Virgin Group“ vadovas seras Richardas Bransonas (49), šimpanzių ekspertė Jane Goodall (58) ir psichologė Dorothy Rowe (72).

Su 24 britais sąraše, Didžiojoje Britanijoje 2,5 mln. šalyje gyvenančių žmonių tenka vienas genijus – geriausias rodiklis visame pasaulyje.

Sąrašo, sudaryto šešių kūrybingumo ir inovacijų ekspertų, viršūnėje pirmą vietą dalijasi seras Timas ir Albertas Hofmannas, šveicarų mokslininkas, sukūręs LSD.

Po jų eina Amerikos finansininkas ir filantropas George‘as Soros‘as, „The Simpsons“ kūrėjas Matt‘as Groeningas ir buvęs Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Nelsonas Mandela.

Tarp patekusių į sąrašą taip pat yra keletas siurprizų. 43 vietoje greta Billo Gateso ir Mohammedo Ali puikuojasi ir teroristinės organizacijos „al-Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas.

Amerikiečiai sąraše turi 43 atstovus arba vieną genijų 6,9 mln. šalies žmonių.

Pasaulinė konsultacijų kompanija „Synectics“ savo genijus išrinko dešimties balų sistemoje įvertinant kiekvieną kandidatą pagal keletą faktorių: normų keitimas, visuomeninis pripažinimas, protinės galios, pasiekimai ir kultūrinė svarba. Kompanija šią vasarą išsiuntė 4 tūkst. britų elektroninio pašto žinutę su prašymu nominuoti dešimt šiuo metu gyvenančių genijų.

Jie sulaukė 1 tūkst. 100 kandidatų pasiūlymų, daugiau nei 60 proc. jų buvo arba amerikiečiai, arba anglai. Tik 60 proc. iš pasiūlytų kandidatų buvo vis dar gyvi.

Tada taryba turėjo sudaryti 100 genijų sąrašą, įvertinant kandidatus pagal penkis faktorius.