Merilendo valstijos Montgomerio apygardos policijos viršininkas Charlesas Moose'as (Čarlzas Musas) sekmadienį pranešė, kad šeštadienio nusikaltimo vietoje netoli restorano Ašlande Virdžinijos valstijoje, buvo rastas raštelis ir kad policija prašo su pareigūnais susisiekti jį palikusį žmogų.

"Žmogau, kuris vakar palikote mums žinutę prie (restorano) "Ponderosa". Nurodėte mums telefono numerį. Tikrai norime su jumis pasikalbėti, paskambinkite mums tuo numeriu, kurį nurodėte", - kreipdamasis per televiziją sakė Ch.Moose'as.

Jis paragino žiniasklaidą šį tiksliai suformuluotą kreipimąsi perduoti "aiškiai ir dažnai".

"The Washington Post" pirmadienį pranešė, jog po to, kai Ch.Moose'as padarė šį pareiškimą, policijos atstovė spaudai nurodė, kad viršininkas turėjo omenyje kaip tik tai, ką pasakė ir kad raštelį palikęs žmogus tai supras.

Pareigūnai mano, kad raštelį paliko pats snaiperis, kuris nuo spalio 2 dienos Vašingtone ir jo apylinkėse nušovė devynis žmones, remdamasis šaltiniu rašo laikraštis.

Akivaizdu, kad policija šį raštelį vertina rimtai ir mano, kad jis tikriausiai autentiškas. Tačiau kai kurie kriminalistai perspėjo, kad jį galėjo palikti ir kitas žmogus, kaip nors susijęs su snaiperiu arba matęs, kaip buvo įvykdytas nusikaltimas. Be to, tai galėtų būti ir nevykęs pokštas.

Merilendo Prins Džordžo apygardos policija Bouvyje, kur prie mokyklos buvo sunkiai sužeistas 13 metų paauglys, rado pirmąją snaiperio žinutę. Ant įvykio vietoje rastos Taro kortos buvo užrašyta: "Pone policininke, aš esu Dievas".

Montgomerio apygardos policija vadovauja snaiperio bylos tyrimui. Į pirmuosius penkis žmones buvo šauta šioje apygardoje.

37 metų vyro, į kurį buvo šauta šeštadienį, būklė kritiška, jam buvo atlikta antra operacija, kurios metu gydytojai pašalino į pilvą pataikiusią kulką. Dabar ją tiria balistikos ekspertai.

"Jie sėkmingai pašalino kulką, kuri perduota teisėsaugos pareigūnams, - sakė Ričmondo ligoninės atstovas spaudai. - Paciento būklė tebėra kritiška, jis guli intensyvios slaugos palatoje".

Policija nurodė, kad veikia vadovaudamasi prielaida, jog į šį žmogų šovė tas pats snaiperis, iki šeštadienio nušovęs devynis ir sužeidęs dar du žmones. Šeštadienio išpuolis buvo įvykdytas maždaug 130 km į pietus nuo Vašingtono - toliausiai nuo JAV sostinės, palyginti su kitais snaiperio nusikaltimais.

Aukštas teisėsaugos pareigūnas, kurio pavardė neskelbiama, "The Washington Post" sakė: "Visi mes manome, kad tai tas pats asmuo (snaiperis)". Jis pridūrė, kad taip manyti verčia nusikaltimo vietoje rasti įrodymai, tačiau kokie jie, nenurodė.