Kaip pranešė šeštadienį Skotland Jardas, 2007 m. rugpjūtį nepažįstamas asmuo paskambino vieno iš karališkosios šeimos narių padėjėjui ir pareiškė, kad kažkoks vyras, dirbantis rūmuose, turi voką su kokainu. Skambintojas tvirtino, jog ant voko yra to paties karališkosios šeimos atstovo emblema. Skambinęs vyras taip pat pranešė turintis vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti tą karališkosios šeimos narį kompromituojantys oralinio sekso fragmentai. Skambintojas paprašė karališkosios šeimos atstovą susisiekti su juo ir paliko savo telefono numerį.

Taip pat paaiškėjo, kad šantažistai turi įrašą, kaip vienas karališkosios šeimos nario padėjėjas uosto kokainą. Piktadariai pažadėjo, kad už 50 tūkst. svarų sterlingų niekas šio įrašo neišvys. Karališkojo asmens sekretoriatas susiekė su policija, kuri patarė susitarti su šantažistais dėl susitikimo.

Rugsėjo 11 d. į susitikimą "Hilton" viešbutyje atvyko persirengęs policininkas, kuriam piktadariai parodė įrašo fragmentus. Po to šie žmonės buvo sulaikyti, rašo "The Times".

Oficialios informacijos duomenimis, tai buvo du apie 30-40 metų amžiaus vyrai. Rugsėjo 13 d. jie stojo prieš magistratų teismą, kitas bylos nagrinėjimas numatytas gruodį, rašo laikraštis "The Mail on Sunday".

Bakingamo rūmai atsisakė komentuoti šiuo klausimu. Jų teigimu, šiuo metu šia byla užsiima policija ir Skotland Jardas.