„Pareigos mums nėra svarbios, jei dėl to reikėtų atsižadėti Ukrainos nepriklausomybės ir tapti politine priedanga mafijai,“ – pareiškė J. Timošenko. Ką ji turėjo omenyje, sakydama „mafija“, J.Timošenko nepatikslino.

Ukrainos prezidentas trečiadienį pasiūlė po rinkimų sudaryti plačią koaliciją bei ragina pradėti bendras derybas dėl būsimosios vyriausybės ir provakarietiškas jėgas, ir prorusišką stovyklą.

Abi reformų partijos bei ministro pirmininko Regionų partija turėtų sėsti prie vieno stalo ir tartis, kam sudaryti vyriausybę ir kam eiti į opoziciją, pareiškė V. Juščenka trečiadienį Kijeve. Pasak jo, šios trys grupuotės turėtų nutraukti savo ginčus, kurie jau daugiau kaip metus paralyžiuoja gyvenimą Ukrainoje.

Sekmadienį vykusiuose parlamento rinkimuose V. Juščenkos partija "Mūsų Ukraina" ir Julijos Timošenko blokas pasiekė gerų rezultatų. Tačiau stipriausia frakcija parlamente tapo V.Janukovičiaus Regionų partija. Abi stovyklos iš karto pareiškė pretenzijas į vyriausybės formavimą.

Ukrainos rinkimų komisija pareiškė, kad savo balsus atidavė vos kiek daugiau nei 60 proc. iš 37,5 mln. balso teisę turinčių šalies gyventojų. Komisijos teigimu, suskaičiavus 99.87 proc. balsų, rinkimuose pirmauja Regionų partija, surinkusi 34.34 proc. balsų.

J.Timošenko blokas užima antrą vietą su 30.74 proc. balsų, o trečią - V. Juščenkos partija, sulaukusi 14.16 proc. rinkėjų balsų.