Pasak miesto administracijos spaudos atstovo M. Rozinskovo, š.m. rugpjūčio pabaigoje A. Lukjančenko su žmona buvo išvykę į užsienį ir į Ukrainą grįžo tik rugsėjo 3 d. Pasienio tarnyba perdavė rinkimų komisijai į užsienį išvykusių ir todėl rinkimuose nedalyvausiančių asmenų sąrašą, kuriame buvo ir Donecko meras bei jo žmona.

Vadovaujantis Ukrainos įstatymuose nustatytomis rinkimų taisyklėmis, asmenys, kurie dėl kokių nors priežasčių nebuvo įtraukti į rinkėjų sąrašus, iki š.m. rugsėjo 26 d. galėjo prašyti įtraukti juos į rinkėjų sąrašus.

Tuo tarpu į šalį grįžę ar prašymus po rugsėjo 26 d. padavę Ukrainos piliečiai nebegalėjo būti įtraukti į rinkėjų sąrašus, todėl ir negalėjo dalyvauti rinkimuose.

Kiek anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerijos spaudos atstovas A.Denišica pranešė, kad dėl šalies įstatymuose užfiksuotų formalumų Ukrainos užsienio reikalų ministras Arsenijus Jaceniukas greičiausiai taip pat negalės dalyvauti rinkimuose, nes rugsėjo 24-26 d. kartu su kitais Ukrainos delegacijos atstovais dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 62- oje sesijoje ir nespės grįžti į šalį, kad būtų įtrauktas į rinkėjų sąrašus.