Portugalijos teisėsauga, ieškanti prieš daugiau nei keturis mėnesius dingusios Madeleine, apklausė naminių gyvūnų krematoriumo savininką Eefą Hoosą, anksčiau teistą už terorizmą. 61 metų olandų kilmės E.Hooso nuošali ferma, saugoma trijų aviganių, yra maždaug už 30 km nuo Praja da Luiso kurorto, kur gegužės 3 d. dingo keturmetė mergaitė. Portugalijos policija, renkanti įkalčius prieš jos tėvus Kate ir Gerry McCannus, įtaria, kad mergaitės kūnas galėjo būti kremuotas.

Pareigūnai E.Hoosui uždavė tiesioginį klausimą, ar tarp gyvūnų liekanų nėra M.McCann palaikų. Vyras paneigė šiuos įtarimus teigdamas, kad registruoja visų savo klientų duomenis. Jis perdavė policijai klientų sąrašą.

Oficialiai E.Hooso krematoriumas neveikia nuo šių metų vasario. Jis buvo uždarytas, nes aplinkiniai gyventojai skundėsi dėl blogo kvapo. Tačiau E.Hoosas netoli Lisabonos turi dar vieną krematoriumą, veikiantį iki šiol.

„Jie (teisėsaugos pareigūnai – red. past.) teigė turintys duomenų, kad aš kalbėjau su mergaitės tėvais, tačiau tai netiesa“, – žurnalistams pasakojo E.Hoosas. Vyras tvirtino turįs alibi: mergaitės dingimo dieną jam buvo atliekama akies operacija. Jis pabrėžė, kad regione, kur dingo M.McCann, yra daug pedofilų.

E.Hoosas septynerius metus praleido Nyderlandų kalėjime už bombų išpuolių seriją, per kurią buvo sunkiai sužeistas vienas žmogus.

„Aš susprogdinau policijos nuovadą, tai buvo politinė akcija“, – apie praeities nuodėmes pasakojo E.Hoosas.

Portugalijos teisėjui nusprendus, kad policijos surinktų įrodymų nepakanka, kad dingusios mergaitės tėvai būtų dar kartą apklausti, teisėsaugos pareigūnai pradėjo ieškoti naujų įkalčių. Jie ketina apieškoti pakrantę ir dykvietes į vakarus nuo Praja de Luiso kurorto.

Dingusios mergaitės tėvai teigia esą pasiryžę būti patikrinti melo detektoriumi, nors Portugalijos teisėsauga kol kas tokio reikalavimo nepateikė. „Kate ir Gerry padarys viską, ko reikalauja Portugalijos policija, kad įrodytų savo nekaltumą“, – sakė McCannų šeimai artimas šaltinis.