Žurnalistų paklaustas, ar smerkia šį reidą, su taikos misija į regioną atvykęs J.Solana atsakė: "Mes visada smerkėme smurto aktus prieš civilius gyventojus. Esu sukrėstas žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų skaičiaus".

"Dramatiška ir tai, kad šis reidas surengtas nepaisant pastarojo meto palestiniečių pastangų pažaboti smurtą", - sakė jis Vakarų Kranto Ramalos mieste.

J.Solana atvyko į regioną šeštadienio vakarą kaip Artimųjų Rytų diplomatiniam "ketvertui" priklausančių JAV, ES, Jungtinių Tautų ir Rusijos atstovas. Tačiau reidas dar labiau komplikavo "ketverto" pastangas padėti taikiai sureguliuoti jau daugiau kaip dvejus metus trunkantį izraeliečių ir palestiniečių konfliktą.

J.Solana jau vedė derybas su aukščiausio rango Izraelio pareigūnais, o pirmadienį vakare Ramaloje ketina susitikti su Palestinos savivaldos lyderiu Yasseru Arafatu.

Šiuo metu ES pirmininkaujančios Danijos pirmadienį paskelbtame pareiškime taip pat smerkiamas Izraelio pajėgų reidas, o Palestinos savivaldos vadovybė raginama užkirsti kelią bet kokiam galimam palestiniečių kovotojų atsakui.

"Griežtai smerkiu Izraelio armijos veiksmus, kurių ji ėmėsi šį rytą", - sakė Danijos užsienio reikalų ministras Peras Stigas Moelleris.

"Taip pat raginu palestiniečius imtis visų būtinų veiksmų užkirsti kelią galimam teroristų kerštui", - pridūrė jis.

Izraelio pajėgos pirmadienį per reidą Gazos Ruožo Chan Jūniso mieste nukovė 14 palestiniečių, kurių 10 žuvo iš sraigtasparnio paleistai raketai pataikius į žmonių minią.