"Gruzija suklastojo faktus", - per spaudos konferenciją teigė oro pajėgų inžinierius Pavelas Akulionokas, kuris priklausė Rusijos ekspertų grupei, tyrusiai incidentą. Jis tvirtino, kad raketos dalys, kurios dažniausiai lieka po smūgio, nebuvo rastos.

Oro pajėgų personalo vadovas Igoris Chvorovas per spaudos konferenciją tvirtino: "Daugelis raketos dalių nebuvo jos nukritimo vietoje. Net jei ir Gruzijos pareigūnai netrukus susprogdino nesprogusią raketą, skeveldros paprastai lieka teritorijoje, o nepradingsta. Mes neradome dviejų trečdalių raketos skeveldrų, kurios turėjo būti teritorijoje".

Jis taip pat teigė, kad medžiai toje vietovėje, kur turėjo nukristi raketų, nenukentėjo. "Tai reiškia, kad raketa atsitrenkė į žemę ir nesprogo, nors techniškai ji turėjo būti susprogdinta", - teigė jis.

Ekspertų grupė, kurią sudarė oro pajėgų ekspertai ir raketų specialistai iš Estijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos - trijų Europos Sąjungos šalių, kurių santykiai su Rusija pastaruoju metu yra įtempti, - sutiko su Gruzijos teigimu, kad nesprogusi raketa, rasta Kaukazo šalyje, buvo pagaminta Rusijoje ir numesta iš rusų lėktuvo.

Kiti tarptautiniai ekspertai teigė, jog raketa buvo pagaminta Rusijoje, tačiau nepatvirtino, kad ji buvo paleista iš rusų lėktuvo.