Šeštadienį Suchumyje A. Zaicevas žurnalistams sakė, kad radiolokacinės kontrolės priemonės ir Abchazijos armijos postai užfiksavo, kaip trečiadienį, apie 21 val. 40 min. Maskvos laiku (20 val. 40 min. Lietuvos laiku) virš Juodosios jūros Abchazijos įlankoje pasirodė lėktuvas.

A. Zaicevo teigimu, jis pats stebėjo, kaip "virš jūros iš Turkijos pusės danguje pasirodė lėktuvas, kuris skrido be garso. Lėktuvas krito, už jo buvo dūmų uodega. Už lėktuvo krito dvi jo dalys, kurių viena nukrito žemutinėje Kodorio tarpeklio dalyje".

"Mūsų postai Kodorio tarpeklyje taip pat užfiksavo praskrendantį lėktuvą ir po kelių minučių kalnuose matė švytėjimą, - sakė A. Zaicevas. - Tai greičiausiai buvo naikintuvas arba žvalgybos lėktuvas, kuris dėl kol kas nežinomų priežasčių buvo pažeistas ir nukrito kalnuose".

Tuo pat metu A. Zaicevas paneigė informaciją, jog lėktuvą galėjo numušti Gruzija. "Tuo metu nebuvo šaudomą į oro taikinius nei iš Abchazijos, nei iš Gruzijos pusės", - sakė jis.

Abchazijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadas mano, kad nukritęs lėktuvas nepriklauso nei Rusijos, nei Gruzijos karinėms oro pajėgoms. "Tokio tipo lėktuvų Gruzijos karinėje aviacijoje nėra, - sakė jis. - Greičiausiai tai buvo amerikiečių lėktuvas šnipas".

Gruzijos vidaus reikalų ministerija į Kodorio tarpeklį išsiuntė operatyvinę grupę, kuri turi patikrinti informaciją, jog rugpjūčio 21 d. virš tarpeklio buvo numuštas Rusijos lėktuvas. Ministerija pažymi, kad vietos gyventojų pranešimus apie nukritusį lėktuvą bus sunku patikrinti, nes vieta, kurioje tariamai nukrito lėktuvas, yra sunkiai prieinama.

Tuo tarpu Gruzijos vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad virš Kodorio tarpeklio skridęs lėktuvas buvo apšaudytas.