Be to, spėjama, kad mafijos valdomos kompanijos aktyviai dalyvauja Palermo teismo rūmų statyboje. Anot "La Repubblica", Sicilijos sostinės magistratų teismas, gavęs du anoniminius laiškus, pradėjo tyrimą. Laiškuose tvirtinama, kad mafijos vadeivos įvairiomis machinacijomis paveikė net viešų konkursų įvairiems darbams atlikti rezultatus.

Vien per pastaruosius tris mėnesius prieš JTO konferenciją, kuri baigsis penktadienį, Palerme buvo pradėta skubiai "lopyti" gatves, dažyti namų fasadus, tvarkyti apleistą uosto kvartalą, prie teismo rūmų buvo pastatytas savotiškas palapinių miestelis, kuriame įsikūrė spaudos centras bei atsirado plenarinių posėdžių salė - bendrovėms buvo paskirstyta iš viso beveik 70 užsakymų.

Įtarimą patvirtina ir tai, kad Sicilijos "Cosa Nostra" tradiciškai "domisi" statybų verslu. Keturių dienų Palermo konferencijoje dalyvauja tūkstančiai delegatų iš beveik 150 valstybių.

Pirmadienį JTO čia pagerbė Italijos mafijos aukų atminimą, o JTO kovos su narkotikais ir nusikaltimų prevencijos departamento direktorius Pinas Arlačis (Pino Arlacchi) padėjo vainikus prie 1992 metais per bombų sprogimus žuvusių teisėjų Džovanio Falkonės (Giovane Falcone) ir Paolo Borselino (Paolo Borsellino) kapų. Antradienį JTO generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan) pradėjo tarptautinę konferenciją, o delegatai pradėjo pasirašinėti konvenciją, kuri laikoma ambicingiausiu kada nors priimtu globalinės kovos su nusikalstamumu dokumentu.

Konvenciją pasirašiusios valstybės privalės, be kita ko, priimti arba sugriežtinti nacionalinius įstatymus kovos su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, pinigų plovimu, korupcija ir trukdymu teisingumui srityse. Konferencijos metu taip pat numatoma pritarti trims protokolams dėl migrantų nelegalaus gabenimo, žmonių kontrabandos ir ginklų nelegalios gamybos bei kontrabandos.