"Manau, kad nė vienas pareigūnas ar žmogus pasaulyje netiki... tuo pačiu melu, kurį kartoja niekšiškos Amerikos ir Britanijos administracijos, - sakė žurnalistams Irako viceprezidentas Taha Yassinas Ramadanas. - Tai melas, apie kurį visi žino".

JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas ketvirtadienį pareiškė, jog Vašingtonas turi "patikimų duomenų", kad Irakas jau dešimtmetį palaikė aukščiausio lygio kontaktus su Osamos bin Ladeno vadovaujamu tinklu "Al Qaeda", galbūt net mokydamas šio tinklo narius kurti cheminius ginklus.

Įtakingas dienraštis "Babel" išjuokė šiuos kaltinimus, kaip "labai kvailus" ir vertino juos kaip "dar vieną komediją, kuri pasmerkta nesėkmei".

"Ta pati administracija anksčiau atmetė mūsų ryšių su "Al Qaeda" galimybę", nes mūsų šalis ideologiškai negalėjo turėti nieko bendra su šiuo judėjimu", rašė dienraštis, kuriam vadovauja Saddamo Husseino vyriausiasis sūnus Uday.

T.Ramadanas taip pat pareiškė, jog Irakas nepripažins jokios Jungtinių Tautų rezoliucijos, kuri bus "žalinga" jo interesams.

Bagdado "pozicija inspektorių klausimu jau nustatyta, ir bet kokie nauji aktai, kuriais siekiama pakenkti Irakui, yra nepriimtini", sakė T.Ramadanas žurnalistams.

Tai jis pareiškė, atsakydamas į klausimą apie Niujorke vykstančias derybas, kuriose aptariamas JAV pateiktas JT rezoliucijos projektas dėl Irako nuginklavimo.

Laikraštis "The New York Times" pranešė, kad pagal Vašingtono siūlomą rezoliuciją Irakui būtų suteikta tik savaitė sutikti įsileisti inspektorius ir dar 23 dienos, per kurias jis turėtų sudaryti visas sąlygas ginkluotės inspekcijoms. Priešingu atveju rezoliucijos projekte grasinama surengti karines atakas prieš Iraką.

JAV karinio puolimo pavojuje atsidūręs Irakas rugsėjo 16 dieną sutiko "besąlygiškai" įsileisti JT ginkluotės inspektorius, kuriems beveik ketverius metus neleido sugrįžti.