Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kone kiekvieną dieną ragina stiprinti Rusijos karinę galią ir giria radiolokacinės stoties "Voronež" prie Sankt Peterburgo įrengimą. Ši stotis fiksuos kiekvienos raketos paleidimą nuo Maroko iki Špicbergeno, t. y. stebės visą Europą. "Mes tai vadiname šiuolaikine karinių pajėgų atnaujinimo plėtra", - sako Rusijos prezidentas. Ir didžioji rusų dalis mano, kad jų prezidentas elgiasi teisingai, nes į jų galvas nuolat kemšamos istorijos, kaip nedorėliai Vakarai tik ir galvoja sunaikinti Rusiją. Pavyzdžiui, savaitraštyje "Naše vremia" paskelbto straipsnio "Karui pasiruošę?" paantraštėje teigiama, kad Rusija gali būti nušluota nuo žemės paviršiaus per vieną dieną. Būtent todėl rusai įsitikinę, kad būtina stiprinti Rusijos karinę galią.

JAV grėsmė

"Naše vremia" muša pavojaus varpais ir rašo, kad Rusijos politinis elitas bijo imtis ryžtingų veiksmų prieš didėjančią JAV galią. Aukštiems Kremliaus pareigūnams labiau rūpi išsaugoti savo kailį ir pinigus užsienio bankuose. JAV įtaka Rusijoje pasireiškia ir remiant opozicinį judėjimą bei per NATO kontroliuojant Rusijos naftos ir dujų pramonę.

Įmanoma, kad nepriekaištingos reputacijos siekiančios Jungtinės Valstijos imsis reformuoti savo kariuomenę. Pėstieji JAV kariai bus greičiausiai samdomi iš jaunųjų NATO valstybių narių. Be to, JAV galvoja įsteigti Tarptautinį legioną, kurio išlaikymas bus žymiai pigesnis nei amerikiečių karių. Viliojami galimybės gauti JAV pilietybę, į šį legioną stos dešimtys tūkstančių kareivių iš Ukrainos ir Rusijos, iš Moldovos ir Slovakijos, iš Baltarusijos ir Lenkijos. JAV sulauks nemažai prašymų ir iš Lotynų Amerikos gyventojų bei Pietų Afrijos Respublikos baltųjų.

Amerikos vadovai turės naudingą kareivių įgulą, tiksiančią ir tokioms "nereikšmingoms" vietoms kaip Centrinė Azija. Be to, visi šie kariai - baltieji krikščionys - JAV laukiami labiau nei kinai, juodaodžiai ar islamiškojo pasaulio atstovai.

Su tokiomis mišriomis pajėgomis, kaip teigia žurnalas, karą su Rusija JAV laimėtų per vieną dieną. Ir šis karas kainuotų vos 10-15 mln. JAV dolerių.

Naujasis "Barbarosos" planas Rusijos generolas majoras, Karinių ekspertų kolegijos viceprezidentas Aleksandras Vladimirovas teigia, kad žaibišką karą su Rusija NATO laimėtų per tris savaites. Rusijos generolai ir karo ekspertai žemėlapiuose jau nubraižė naująjį "Barbarosos" planą.

Pagal šį scenarijų NATO, siekdamas sunaikinti Rusiją kaip svarbiausią savo geopolitinį priešininką, žaibiško karo veiksmus pradės keliais strateginiais smūgiais.

Pasak jo, šiaurės vakaruose bus smogta iš Suomijos teritorijos Murmansko ir Vyborgo kryptimis taip atskiriant nuo Rusijos Kolos pusiasalį ir Kareliją. Vakarų strategine kryptimi planuojami smūgiai iš Baltijos šalių ir Ukrainos, jais bus apeita ir užblokuota Baltarusija. NATO pajėgos veršis Maskvos kryptimi, tuo pačiu metu bus "išvalytas" Kaliningradas. Smūgiais iš Ukrainos, Gruzijos ir Kazachstano pietvakarių kryptimi bus siekiama atkirsti pietinę Rusijos dalį nuo Kaspijos jūros. O pietuose planuojamos trys galingos atakos: pirmoji - į šiaurę palei Uralo kalnus iki poliarinės zonos, antroji - link Volgos Volgogrado kryptimi, trečioji - Baikalo-Amūro magistralės pusėn. Generolo manymu, tokiai "blickrygo" operacijai paruošti NATO prireiktų 2-7 metų.

Naujas planas beveik atitinka A.Hitlerio "Barbarosos" planą užpulti SSRS. Tiesa, šis variantas kiek supaprastintas: nenorėdamas kartoti praeities klaidų agresorius nepuls Ukrainos ir Kaukazo.

Pergalę nulems greitis

Kitokį Rusijos užpuolimo scenarijų pristatė žymus Rusijos karo analitikas Michailas Chodarionokas. Jis teigia, kad NATO per pirmąsias penkias agresijos minutes stengsis sunaikinti Rusijos civilinę bei karinę šalies valdymo sistemą ir "ištraukti branduolinį geluonį". Po to prasidės žaibiškas karas, kuriame dėl didelio NATO pajėgų techninio pranašumo rusams neliks jokių šansų. Nebus jokių frontų, jokių strateginių operacijų, jokio bombardavimo. Viską nulems suderintas žaibiškas smūgis.

Analitiko teigimu, Kaliningrado gynybinio rajono karinė grupuotė bus likviduota per dvi paras, šiek tiek ilgiau atsilaikys Baltarusija. Ukraina tiesioginiuose karo veiksmuose nedalyvaus, bet leis NATO pajėgoms naudotis savo teritorija ir aerodromais. Po kelių dienų nuo operacijos pradžios bus užimtas Sankt Peterburgas, po to seks veržlus NATO žygis į Maskvą. NATO operacija Rusijoje bus sėkmingai užbaigta per tris savaites.

Ar visa tai įmanoma?

Ar šie scenarijai apskritai įgyvendinami? Šiuolaikiniam išsilavinusiam europiečiui jie gali atrodyti kaip tikras prasimanymas. Rusai į tai atkerta, kad kažkada ir "Barbarosos" planas atrodė neįmanomas. "Naše vremia" daro išvadą, kad šie scenarijai visiškai realūs. Tačiau, pasak leidinio, tik vienu atveju: jei Rusija ir po 2010-ųjų išliks tokia pat, kaip dabar "technologiškai atsilikusi" naftos valstybė, kurioje bus milžiniškas atotrūkis tarp valdančiųjų ir paprastų žmonių, o valdžios viršūnė bus susiskaidžiusi.

Tačiau scenarijus bus visiškai kitoks, jei Rusija taps greitai besivystančia pasaulio valstybe, o jos tauta bus vieninga. Tokia valstybė nugalės bet kokią agresiją.