Maždaug už penkių kilometrų nuo Galaškų kaimo esantis AFP korespondentas matė, kaip kaimo link nuskrido lėktuvas, po to girdėjo bombų sprogimus ir pamatė iš kaimo rūkstančius dūmus. Vietos gyventojai pareiškė, kad šis lėktuvas buvo SU-25.

Anksčiau naujienų agentūros ITAR-TASS cituojami Rusijos atstovai pranešė, kad Galaškų kaime vyko susirėmimai su iki 300 čečėnų separatistų kovotojų grupe, kurių metu žuvo aštuoni Rusijos kareiviai ir buvo sužeisti bei žuvo maždaug 30 sukilėlių.

Rusijos kariuomenės atstovai ir liudininkai AFP pranešė, kad anksti rytą netoli Galaškų čečėnų sukilėliai numušė Rusijos karo sraigtasparnį Mi-24 ir žuvo du jo įgulos nariai.

Viena Galaškų gyventoja, Mariam Agapranova, žuvo nuo šūvių, pranešė liudininkai, kurie neturėjo išsamesnių žinių. Be to, greitosios pagalbos automobilis išvežė du sužeistus civilius vyrus.

Iš 6 000 gyventojų turinčių Galaškų, kuriuose taip pat gyvena 1 500 čečėnų pabėgėlių, sunkvežimiais ir automobiliais bėgo žmonės. Šis miestelis yra maždaug už 20 kilometrų nuo sienos su Čečėnija.

Pasak vienos iš kaimo išvykusios gyventojos, mūšiai šiame rajone prasidėjo sekmadienį.

"Maždaug ketvirtą valandą ryto šaudymas tapo intensyvesnis ir mums buvo liepta išvykti", - sakė moteris.

Pasak Rusijos kariuomenės, mūšyje dalyvaujantiems čečėnų separatistams vadovauja karo vadas Ruslanas Gelajevas, kuris anksčiau buvo įsikūręs prie Čečėnijos esančioje Gruzijos Pankisio tarpukalnėje.

Teigiama, kad R.Gelajevas ir jo vyrai maždaug rugsėjo vidurį iš Gruzijos perėjo į Rusiją.