Gruzijos vidaus reikalų ministerijos Viešųjų ryšių departamento vadovo Šotos Utiašvilio teigimu, bomba buvo numesta ant Citelubanio kaimo, už 65 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Gruzijos sostinės Tbilisio.

"Du Rusijos naikintuvai pirmadienio vakarą pažeidė Gruzijos oro erdvę ir numetė 700 kilogramų bombą ant Citelubanio kaimo. Laimei, bomba nesprogo. Jei ji būtų sprogusi, tai būtų buvusi tragedija", - pažymėjo jis, pridurdamas, kad niekas nenukentėjo.

Gruzijos vidaus reikalų ministerijos atstovas tvirtino, kad bomba buvo numesta 19 val. (Lietuvos laiku), o šiuo metu incidento vietoje yra sprogmenų ekspertai.

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis ir Europos Sąjungos valstybių narių ambasadoriai antradienio vakarą aplankė Citelubanio kaimą, kuriame nukrito valdoma raketa. Šalies vadovas paragino tarptautinę bendruomenę atitinkamai įvertinti tą faktą, kad Rusija pažeidė Gruzijos oro erdvę, praneša tinklalapis "Vzgliad.ru".

Į Gruzijos užsienio reikalų ministeriją buvo pakviestas Rusijos ambasadorius Gruzijoje Viačeslavas Kovalenka, kuriam buvo įteikta protesto nota ir iš kurio buvo pareikalauta skubių incidento Gruzijoje paaiškinimų.

Išėjęs iš Užsienio reikalų ministerijos Rusijos ambasadorius žurnalistams sakė, jog Rusijos lėktuvai Gruzijos oro erdvės nepažeidė.

Tuo tarpu Gruzijos opozicija antradienį griežtai sukritikavo šalies valdžią, kuri nesugebėjo užkirsti kelio oro erdvės kirtimui rugpjūčio 6 dieną.

Parlamento narys konservatorius Zviadas Dzidziguris pareiškė, kad Gruzijai "reikėjo numušti lėktuvus pažeidėjus ir pažiūrėti, kokiai šaliai jie priklauso".

Rusija neigia

Rusijos gynybos ministerija antradienį paneigė Gruzijos kaltinimus, kad rusų naikintuvai pažeidė Gruzijos oro erdvę ir ant vieno šalies kaimų numetė bombą.

Citelubanio kaimas yra netoli Gorio miesto, už keleto kilometrų nuo Gruzijos atsiskyrusio Pietų Osetijos regiono, dėl kurio ilgą laiką nesutaria Tbilisis ir Maskva.

Rusija morališkai ir finansiškai remia Gruzijos maištininkus Abchazijoje ir Pietų Osetijoje bei kaltina Gruziją vykdant antirusišką politiką.

Gruzijos pareigūnai dažnai tvirtina, kad Rusijos kariniai lėktuvai pažeidžia šalies oro erdvę, tačiau šiuos kaltinimus Maskva visuomet neigia. Rusija nepritaria Gruzijos planams stoti į NATO, o Tbilisis savo ruožtu kaltina Maskvą bandant destabilizuoti Gruziją.