S. Lavrovas žurnalistams teigė, kad kiekviena nauja vyriausybė "turi rasti savo kelią" po valdžios perėmimo. Tačiau jis pridūrė tikįs, kad šioje situacijoje nugalės sveikas protas ir padėtis "juda šia kryptimi".

Ketvirtadienį Rusija paskelbė iš šalies išsiunčianti keturis britų diplomatus, atsakydama į tokius pat Londono veiksmus dėl atsisakymo britams išduoti pagrindinį įtariamąjį Aleksandro Litvinenkos nužudymo byloje.

Kalbėdamas pers spaudos konferenciją pasibaigus Artimųjų Rytų taikos ketverto susitikimui Lisabonoje S. Lavrovas teigė, kad dabar tik nuo Didžiosios Britanijos priklauso, kiek laiko tęsis diplomatinė krizė.

"Mes suprantame, kad kai į valdžią ateina nauja vyriausybė, jie ieško būdų įsitvirtinti ir rasti savo kelią. Todėl manau, kad šie įvykiai susiję su vyriausybės pasikeitimu", - pridūrė Rusijos užsienio reikalų ministras.

S. Lavrovas pasmerkė britų pareiškimus, kad Rusija neva atsisako bendradarbiauti ekstradicijos klausimais, ir teigė, jog Maskva nedelsdama atsakė į britų pareigūnų prašymą pernai gruodį leisti Jungtinės Karalystės pareigūnams atvykti į Maskvą.

Jo teigimu, į panašius Rusijos pareigūnų prašymus buvo neatsakoma keletą mėnesių. S. Lavrovas teigė, kad jo vyriausybė kol kas nematė "dokumentų", susijusių su A. Litvinenkos byla, ir dėl to nežino, iš ko britų pareigūnai sprendžia, kad Andrejus Lugovojus gali būti pagrindinis įtariamasis nužudymo byloje.

Buvęs Rusijos slaptasis agentas A. Litvinenka buvo nunuodytas radioaktyviuoju izotopu polonis 210 ir mirė Londono ligoninėje 2006 metų lapkritį. Polonio 210 pėdsakų buvo rasta keliose vietose, kur vėliau lankėsi A. Lugovojus, neigiantis savo kaltę.