Trečiadienį Skotland Jardo spaudos tarnybos atstovas pranešė, kad šių metų birželio 21 dieną Londono centre buvo sulaikytas vyras, įtariamas sąmokslu nužudyti Rusijos verslininką.

Vėliau birželio 23 dieną jis buvo paleistas nepateikus jokių kaltinimų ir perduotas imigracijos tarnyboms, kad būtų deportuotas iš šalies.

Anot leidinio "The Independent" šaltinių Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijose, sulaikytasis, kuriam yra šiek tiek daugiau nei 30 metų, buvo apklaustas specialios antiteroristinės policijos nuovados teritorijoje, tačiau britų valdžia neturėjo pakankamai įrodymų apkaltinti jį pasikėsinimu į B. Berezovskio gyvybę.

"Viena iš priežasčių, kodėl jam nebuvo pateikti kaltinimai, yra tai, kad jis nebuvo ginkluotas", - teigiama laikraštyje. Didžiosios Britanijos specialiosios tarnybos sekė vyrą nuo pat jo atvykimo į Londoną ir matė, kaip jis keletą kartų bandė įsigyti šaunamąjį ginklą, tačiau to nepadarė.

B. Berezovskis, gyvenantis Didžiojoje Britanijoje, kur jam buvo suteiktas pabėgėlio statusas, trečiadienį pareiškė, kad birželio 16 dieną policija jam patarė išvykti iš šalies dėl pasikėsinimo į jo gyvybę grėsmės. Po savaitės verslininkui buvo pranešta, kad jis gali saugiai grįžti į Didžiąją Britaniją.