Pranešama, kad du naujai areštuoti įtariamieji – užsieniečiai, kaip ir visi, sulaikytieji ligi šiol.

Anksčiau sulaikyti du įtariamieji - gydytojai, dirbę Britanijos ligoninėse.

Informacija, kad šimtus žmonių planavę nužudyti asmenys buvo ne bedarbiai jaunuoliai, bet solidūs medikai, dirbantys puikiai apmokamą darbą Britanijos ligoninėse, nustebino daugelį.

Pranešama, kad vienas jų – iš Irano, kitas – iš Libano.

Policija patvirtino, kad užminuoti automobiliai Londone ir Glazgo oro uostą taranavęs džipas su sprogmenimis buvo paruošti tų pačių asmenų.

Specialistai, ištyrę nesprogusį visureigį „Jeep Cherokee“ oro uosto terminale, mano, kad dujų ir degalų užtaisas buvo pajėgus sukelti didžiulį ugnies kamuolį – pastate būtų šimtai žuvusiųjų.

Policija per naktį toliau vykdė kratas. Parengties lygis šalyje tebėra aukščiausias, žmonių susibūrimo vietose daugiau policijos, o keliaujantieji, ypač lėktuvais, gali tikėtis ilgesnių eilių ir itin kruopščių tikrinimų.

Policija teigia, kad nė vienas iš įtariamųjų nėra britų kilmės.

Reaguojant į šeštadienio įvykius Londone bei Glazgo oro uoste, Škotijoje daugelyje namų buvo atliktos kratos.

Mažame Škotijos Houstono miestelyje, esančio netoli Glazgo, policijai apieškojo namą, kurį, kaimynų teigimu, nuomojosi azijietiškos išvaizdos asmenys. Škotijos Teisingumo sekretorius Kenny MacAskillas apibūdino oro uosto išpuolio organizavimu įtariamus asmenis kaip „ne čia (Škotijoje – DELFI past.) augusius ir gimusius“.

Policijos teigimu, bandymai susprogdinti dvi mašinas Londone yra susiję su Glazgo oro uoste įvykusiu incidentu, nes Didžiosios Britanijos sostinėje aptiktos mašinos atvedė juos į Glazgo.

Sekmadienį, kreipdamasis į Dž.Britanijos gyventojus, ministras pirmininkas Gordonas Brownas pabrėžė, kad britai turi suprasti, kad terorizmo grėsmė jų šaliai yra „ilgalaikė ir pastovi“, todėl jie turi būti „nuolat budrūs“. TV interviu G.Brownas taip pat pastebėjo, kad Britanija nepabūgs ir niekam neleis kėsintis į britų gyvenimo būdą.

Dėl išpuolių Glazge buvo atidėti visi skrydžiai, o daugelis keleivių kelioms valandoms įstrigo oro uoste. Saugumo padėtis taip pat buvo sustiprinta daugumoje pasaulio oro uostų. Įtariant galimą teroro aktą, Liverpulio Johno Lennono oro uostas buvo uždarytas kelioms valandoms.

Pasak liudininkų, policijai bandant suimti vieną iš automobilyje, kuris įsirėžė į Glazgo oro uostą, sėdėjusių asmenų, šis šaukė „Alachas“, o kitas tuo tarpu save padegė ir nors greitai buvo užgesintas, smarkiai apdegė.

Sekmadienį, aptikus įtartiną prietaisą ant hospitalizuoto sužeistojo, dalis Glazgo karalienės Aleksandrijos ligoninės buvo evakuota. Policija šiuo metu tiria rastąjį prietaisą.

Nors daugumoje JAV oro uostų buvo sustiprinta apsauga, pasak JAV valdžios atstovų, JAV nesiruošia padidinti parengties būsenos.

„ABC News“ duomenimis, Londono policija turi filmuotą medžiagą, kurioje aiškiai matyti, kaip asmuo, pastatęs automobilį, kuris vėliau buvo aptiktas su sprogmenimis, prie Vakarų Londone esančio naktinio klubo, nusvirduliuoja šalin. Skotland Jardas atsisakė patvirtinti šią informaciją.

Pirmasis sprogstamųjų įtaisų pilnas automobilis buvo rastas netoli Pikadili aikštės, o po valandos antrasis automobilis aptiktas mažiau nei kilometras nuo Trafalgaro aikštės. Policijos teigimu, jei automobiliai būtų sprogę, būtų buvę daug aukų.

Savaitgalio incidentai įvyko kelios dienos iki sukankant metams nuo 2005 m. liepos 7 d. keturių islamo ekstremistų savižudžių Londono metro įvykdyto išpuolio, kurio metu žuvo 52 žmonės.