Tiktai Kinijoje, Ukrainoje ir keliose Afrikos šalyse žmonės teigė pasitikį V. Putino užsienio politika, rodo tarptautinės apklausos, atliktos JAV "Pew Research Center" tyrimų centro, rezultatai.

Tačiau tyrimo duomenys taip pat parodė, kad JAV prezidento George'o W. Busho užsienio politika Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Kanadoje dar mažiau pasitikima nei V. Putino.

"Nors pasaulyje vyrauja skirtingos nuomonės apie Jungtines Valstijas, vis labiau didėja nepasitikėjimas šalies vykdoma užsienio politika", - teigė tyrimų centro vadovas Andrew Kohut.

Apie pusė apklaustųjų JAV teigė, kad jie nelabai pasitiki arba visiškai nepasitiki nei G.W.Busho, nei V. Putino užsienio politika.

Apskritai nuomonės apie Rusiją taip pat labai skirtingos. Į šią šalį šiek tiek palankiau žiūrima Jungtinėse Valstijose, Kinijoje, Indijoje ir Pietų Korėjoje. Dauguma respondentų daugelyje Europos šalių išsakė susirūpinimą dėl to, kad Rusija, siekdama politinių tikslų, naudojasi energetika. Nerimą sukelė pernykštis Maskvos sprendimas nutraukti dujų tiekimą Ukrainai nesusitarus dėl kainų.

Balandžio ir gegužės mėnesiais atlikta apklausa vyko 46 šalyse ir palestiniečių teritorijose.

G.W.Busho nepopuliarumą iš dalies lemia didelis nepritarimas JAV pradėtam karui Irake. Daugelyje šalių, kurių piliečiai dalyvavo apklausoje, vyrauja nuomonė, kad JAV pajėgos turi pasitraukti iš Irako. Priešingos nuomonės laikomasi tik Izraelyje, Ganoje, Nigerijoje ir Kenijoje.