Išpuolis pietiniame Kašmyro Punčo rajone esančioje autobusų stotelėje surengtas netrukus po to, kai kitame šios ginčijamos valstijos rajone buvo nužudytas Džamu ir Kašmyro teisės ministras Mushtaqas Ahmedas Lone (Muštakas Ahmedas Lonė) ir dar trys žmonės.

"Kovotojai apšaudė autobusų stotelę. Dešimt iš žuvusiųjų yra saugumo pareigūnai", - sakė policijos atstovas. Tarp žuvusiųjų yra 12-metis berniukas ir dar vienas civilis gyventojas. Be to, per išpuolį buvo sužeista dar 14 civilių asmenų ir aštuoni saugumo pajėgų kariai.

Prieš Delio valdžią ginčijamame Kašmyre, kuris yra pagrindinis branduolinių kaimynių Indijos ir Pakistano karinės konfrontacijos židinys, kovojantys sukilėliai grasino nužudyti visus, kurie dalyvaus rugsėjo 16 dieną prasidedančiuose ir spalį pasibaigsiančiuose valstijos rinkimuose.

Indija teigia, kad šie rinkimai parodys, ar Pakistanas laikosi savo įsipareigojimo sustabdyti islamistų kovotojų skverbimąsi iš jo teritorijos į Indijos valdomą Kašmyro dalį.

Islamabadas savo ruožtu tvirtina, kad kovotojų skverbimasis beveik sustabdytas, o šie rinkimai negali būti laikomi plebiscito dėl valstijos ateities, kuris būtų surengtas su Jungtinių Tautų (JT) mandatu, pakaitalu.