Kaip teigiama Dž. Dingelio laiške Energetikos sekretoriui Samueliui Bodmanui, komitetas iš savų šaltinių sužinojo, kad 2007 metų sausio 19 dieną Kalifornijos universiteto bendradarbis nacionalinei administracijai pranešė informaciją apie incidentą, turintį indeksą vienas (IMI-1), kuris laikomas “rimčiausią grėsmę keliančiu nacionalinio saugumo interesams”, praneša newsru.com.

Pasak Dž. Dingelio, keitimuisi slapta informacija, susijusia su branduoliniuose ginkluose esančių branduolinių medžiagų charakteristikomis, naudoti atviri kompiuteriniai tinklai bei įprastas elektroninis paštas.

“Komitetas supranta, kad šis incidentas buvo toks rimtas, jog apie jį S. Bodmanas buvo informuotas, nepaisant to, jog tuo metu buvo renginyje Baltuosiuose rūmuose”, rašoma Dž. Dingelio laiške.

Administracija branduolinio saugumo klausimais, kaip ir privaloma tokiais atvejais, atliko patikrinimą. Ataskaita apie patikrinimo rezultatus buvo parengta gegužės 18 dieną.

Kaip teigiama Dž. Dingelio laiške, “neleistina tai, kad tuo laikotarpiu (nuo sausio iki gegužės mėnesio) Komitetas nebuvo informuotas apie atliekamą patikrinimą, o informaciją apie incidentą buvo nutylėta. Juo labiau, kad nacionalinės labaratorijos atstovas per šiuos mėnesius du kartus komitetui davė parodymus dėl saugumo problemų”.

Kreipdamasis į S. Bodmaną, Dž. Dingelis laiške klausia, ar “informacijos apie incidentą nutylėjimas yra priimtinas labaratorijos Los Alamos kibernetinio saugumo kontekste”.