Laikraštis „The Jerusalem Post“ praneša, jog, anot amerikiečių skaičiavimų, Iranas atominę bombą pasigamins po trejų metų, o Pentagonas palaiko prezidento George‘o Busho planus padaryti viską, kad būtų sustabdyta Irano atominė programa. Laikraščio šaltinis įsitikinęs, kad tam būtinai reikės griežtų „papildomų veiksmų“.

Sekmadienį senatorius Josephas Liebermannas nurodė ir dar vieną galimą Irano puolimo priežastį – Irako sukilėlių palaikymas. „Mums turime būti pasiruošę agresyviems kariniams veiksmams prieš Iraną, kad užkirstume kelią amerikiečių žudymui Irake...Mano manymu, smogti reikia iš oro į pasienio zonoje esančias karių apmokymo bazes, kadangi vėliau šie apmokyti asmenys Irake žudo mūsų karius“.

Šaltinis laikraščiui papasakojo ir apie Irano naftos blokadą. Kad Iranas nepultų amerikiečių laivų, jie neplauks į teritorinius Irano vandenis, tačiau toliau nuo krantų JAV „stabdys“ visus tanklaivius, kurie plauks į Irano uostus naftos. Nafta yra pagrindinis šalies pajamų šaltinis, todėl panaši blokada labai smarkiai pakenktų šaliai.