Taip nuo Irano branduolinių raketų galėtų apsiginti ir Rusija, vokiečių žurnalui "Spiegel" pareiškė už JAV priešraketinę gynybą atsakingas generolas Henry Oberingas. Anot jo, būtų labai prasminga sujungti amerikiečių ir rusų technologijas. "Jei mes bendradarbiautume su Rusija ir pastatytume bendras gynybos sistemas, kurios minėtus ginklus padarytų praktiškai nenaudotinais, tai būtų puiki koncepcija", - kalbėjo generolas.

H. Oberingas atmetė teiginius, kad JAV nereikia priešraketinės gynybos sistemos, nes jos turi pakankamai branduolinių bauginimo galimybių. Pavyzdžiui, moraliniu požiūriu būtų nepateisinama naudoti atominį ginklą prieš visą Šiaurės Korėjos tautą vien dėl to, kad jos lyderis Kim Jong Ilas puls JAV, sakė kariškis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo ruožtu dar kartą griežtai sukritikavo Vašingtono planus įkurdinti Rytų Europoje savo priešraketinės gynybos skydą. "Čia statomas apsauginis pylimas prieš kažką, kas apskritai neegzistuoja", - interviu "Spiegel" kritikavo jis, pabrėždamas, kad dėl JAV vyriausybės planų Maskva "bus priversta reaguoti". Dėl JAV veiksmų "galimybė kilti branduoliniam konfliktui tik padidėja", - įspėjo V. Putimas. Tai esą tik išderins strateginį balansą pasaulyje.