Ministras pirmininkas Ehudas Olmertas pirmadienį pareiškė, kad S. Peresas tobulai tiktų užimti prezidento postą. 83 metų politikas jau praėjusią savaitę paskelbė sieksiantis šių pareigų birželio viduryje įvyksiančiuose rinkimuose.

"Aš neabejoju, kad jis (Peresas), jei bus išrinktas, grąžins postui garbę ir orumą, kurio jis nusipelnė", - kalbėjo E. Olmertas. S. Peresas jau 2000-aisiais siekė prezidento pareigų, tačiau pralaimėjo dabartiniam šalies vadovui Mosche Katzavas. Pastarojo kadenciją lydi skandalai. Prokuratūra ketina pradėti bylą dėl kaltinimų prezidentui prievartavimu, seksualiniu priekabiavimu ir sukčiavimu.

Tuo tarp S. Peresas yra vienas garsiausių šalies politikų. Jis nuo 1959 metų yra parlamento narys ir jau buvo gynybos, finansų bei užsienio reikalų ministru. S. Peresas yra labai gerbiamas užsienyje. 1994-aisiais jam kartu su ministru pirmininku Jizcaku Rabinu ir Palestinos prezidentu Yassiru Arafatu buvo įteikta Nobelio taikos premija.

Tuo tarpu gimtinėje S. Peresas yra pagarsėjęs savo pralaimėjimais. Jis tris kartus trumpai buvo premjeru, tačiau niekada į šias pareigas nebuvo išrinktas. 2005-aisiais jis paliko Darbo partiją ir perėjo į naujai įkurtą "Kadima".

Naująjį Izraelio prezidentą birželio 13-ąją rinks palamentas.