Tai Kaire pareiškė Europos Sąjungai (ES) pirmininkaujančios Danijos užsienio reikalų ministras Peras Stigas Moelleris, čia viešintis arabų šalių atstovų susitikimo dėl JAV keliamos grėsmės Irakui ir pastangų sureguliuoti palestiniečių ir Izraelio konfliktą išvakarėse.

Spaudos konferencijoje kartu su Egipto užsienio reikalų ministru Ahmedu Maheriu dalyvavęs P.S.Moelleris pareiškė, kad "Irakas privalo gerbti JT rezoliucijas ir Saugumo Taryba turi nuspręsti", kokių veiksmų imtis prieš Iraką "didėjant įtarimui" dėl jo ginkluotės programų.

Po 1990-aisais Irako įvykdyto kaimyninio Kuveito užpuolimo priimtoje Jungtinių Tautų rezoliucijoje numatoma, jog Bagdadas privalo nutraukti branduolinių, cheminių ir bakteriologinių ginklų programas,. Iki tol jam paskelbtos prekybos sankcijos, galiojančios jau 12 metų.

Jungtinės Valstijos jau ne pirmą mėnesį ragina nušalinti valstybės vadovą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną), kurį jos kaltina masinio naikinimo ginklų gamyba.

Praėjusį savaitgalį Danijoje susitikę ES užsienio reikalų ministrai paragino Saddamą Husseiną paklusti JT rezoliucijoms, o Jungtines Valstijas - užkasti karo kirvį.