T.Y.Ramadanas apkaltino H.Blixą "netaktiškai" atsakius į Bagdado pasiūlymą JT generaliniam sekretoriui Kofi Annanui surengti technines diskusijas dėl galimo ginkluotės inspekcijų atnaujinimo.

H.Blixas, JT monitoringo, inspekcijos ir patikros komisijos (UNMOVIC) vadovas, atmetė Irako pasiūlymą kaip "nelabai produktyvų" ir išreiškė nepritarimą bet kokioms sąlygoms dėl inspekcijų.

"Mus nustebino tai, jog mums atsakė H.Blixas, o ne K.Annanas, ir labai netaktišku būdu", - savaitraščiui "Al-Rafidain" tvirtino Irako viceprezidentas.

"Jis neturi jokios teisės atsakyti, nes jis yra biurokratas, paskirtas JT generalinio sekretoriaus, o Irako laiškas buvo adresuotas jam, o ne naujajam šnipui", - pareiškė jis.

Bagdadas kol kas nesutinka, kad UNMOVIC, kuri buvo įkurta 1999 metais siekiant atnaujinti ginkluotės inspekcijas Irake, atvyktų į Iraką, ir griežtai atmeta kaltinimus dėl masinio naikinimo ginklų kūrimo.

UNMOVIC pakeitė jau nebeegzistuojančią JT Specialiąją komisiją (UNSCOM), kuri buvo atsakinga už draudžiamų ginklų Irake sunaikinimą. Šiai komisijai vadovavo Richardas Butleris, kurį Bagdadas taip pat vadino "šnipu".

UNSCOM, kurios darbuotojai iš Bagdado išvyko 1998 metais, buvo išformuota pasigirdus kaltinimams dėl šnipinėjimo. Tai iš dalies pripažino ir pats K.Annanas.

"Mes patvirtiname, kad Irakas neturi masinio naikinimo ginklų, o inspektoriai yra paprasčiausi šnipai", - teigė T.Y.Ramadanas, paragindamas atnaujinti JT ir Bagdado derybas dėl ginkluotės inspektorių sugrįžimo.