"Kiekvieno Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvo skrydžio parametrai yra registruojami, ir Rusijos kariškiai gali pateikti šiuos duomenis bet kokiai komisijai", - pranešė oficialus Rusijos karinės žinybos atstovas.

Tuo tarpu Gruzijos, kuri apkaltino Rusiją bombardavus jos teritoriją, pozicijai pritarė regione esantys Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos stebėtojai, taip pat oficialūs JAV valstybės departamento atstovai.

Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė griežtai reagavo į pranešimus apie tai, kad Rusijos karo aviacija penktadienį bombardavo šalies teritoriją.

"Jeigu tai tęsis, Gruzija bus priversta panaudoti visas priemones, kad nutrauktų tokius bombardavimus", - pareiškė jis.

"Laikas Rusijai nutraukti medžioti Gruzijos kaimus, ir jeigu prezidento neklauso jo kariškiai - tai jo problema", - sakė E.Ševardnadzė.

"Užuot ėmusis realių priemonių ir likvidavusi terorizmo židinį Pankisio tarpukalnėje, Gruzija jau kelintą kartą griebiasi politinių spekuliacijų", - pareiškė N.Deriabinas, kuris lydi gynybos ministrą Sergejų Ivanovą darbo kelionėje po Sibiro karinės apygardos dalinius.

Šeštadienį Jungtinės Valstijos išsakė didelių priekaištų Rusijai dėl aukų pareikalavusio Gruzijos kaimų subombardavimo, įspėdamos, kad antskrydžiai pažeidė Gruzijos suverenumą ir gali dar labiau pabloginti Maskvos bei Tbilisio santykius.

"Jungtinės Valstijos apgailestauja dėl aukų ir smerkia Gruzijos suverenumo pažeidimą", - teigiama Baltųjų Rūmų atstovo Ari Fleischerio pareiškime.