"Anksčiau pranešta, kad žuvo trys žmonės, bet paaiškėjo, kad sutuoktinių pora, kuri buvo laikoma žuvusiais, slėpėsi saugioje vietoje", - sakė A.Turkiašvilis.

"Žuvusysis - Matanio kaimo gyventojas, 65-erių metų Guramas Otiašvilis, kuris ėjo drauge su kitais kaimo gyventojais į mišką malkų", - sakė policijos viršininkas.

Oficialūs Rusijos atstovai penktadienį paneigė pranešimus, kad Rusijos lėktuvai pažeidė Gruzijos sienas ir bombardavo šiaurinę Pankisio tarpukalnės dalį.

Tuo tarpu Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė griežtai reagavo į pranešimus apie tai, kad Rusijos karo aviacija penktadienį bombardavo šalies teritoriją.

"Jeigu tai tęsis, Gruzija bus priversta panaudoti visas priemones, kad nutrauktų tokius bombardavimus", - penktadienį Tbilisyje pareiškė jis žurnalistams. "Laikas Rusijai nutraukti medžioti Gruzijos kaimus, ir jeigu prezidento neklauso jo kariškiai - tai jo problema", - sakė E.Ševardnadzė.

Gruzijos nacionalinio saugumo tarybos sekretorius Tedas Džaparidzė pareiškė žurnalistams Tbilisyje, kad Rusijos aviacija penktadienio rytą intensyviai bombardavo Gruzijos pasienio teritoriją Achmetos ir Tianečio rajonuose.

"Buvo bombarduojama šiaurinė Pankisio tarpukalnės dalis, taip pat Tianečio rajono kalnų masyvas, sakė jis. Teritoriją bombardavo keli karo lėktuvai, įskridę maždaug 50 km į Gruzijos teritorijos gilumą. Bombardavimas truko 40 minučių", - sakė jis.

Pareigūnas pažymėjo, jog "šios dienos bombardavimas yra provokacija ir dėl to bus pareikštas oficialus protestas". Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija paneigė pranešimus apie Gruzijos teritorijos bombardavimą.

"Rusijos karinių oro pajėgų aviacija penktadienio rytą Rusijos ir Gruzijos pasienyje jokių skrydžių neatliko", - pareiškė Rusijos KOP spaudos tarnybos viršininkas pulkininkas Aleksandras Drobyševskis.