Žvalgybos vadovai įspėja girdėję, kaip vienas slaptasis agentas sakė, kad planuojamas išpuolis, „prilygstantis Hirosimai ir Nagasakiui“, kuriuo bus mėginama „sudrebinti Romos sostą“.

Kitas sąmokslas gali sutapti su Tony Blairo pasitraukimu iš premjero posto. „Al-Qaedos“ strategai tai pavadino „kompanijos boso pakeitimu“.

Šio mėnesio pradžioje paruoštas dokumentas, kurį matė „The Sunday Times“, yra akivaizdus įrodymas, kad „Al-Qaeda“ aktyviai veikia Irane, o jos ambicijos neapsiriboja vien paskubomis surengtais išpuoliais, kuriuos ji surengė prieš britų ir amerikiečių karius Irake.

Nors formalių ryšių tarp sunitų „Al-Qaedos“ ir prezidento Mahmoudo Ahmadinejado šiitų režimo įrodymų nėra, tačiau ekspertai spėja, kad Irano lyderiai gali paprasčiausiai žiūrėti pro pirštus į šios teroristinės organizacijos veiklą jų šalyje.

Žvalgybos ataskaita taip pat akivaizdžiai įrodo, kad aukšti „Al-Qaedos“ atstovai šiame regione pastaruoju metu kontaktavo su slaptųjų tarnybų agentais Didžiojoje Britanijoje.