Į užsienį pabėgęs oligarchas sakė: „Mums reikia naudoti jėgą, kad būtų nuverstas šis režimas“.

Anot B. Berezovskio, „Putinas sugriaus Rusiją, vengdamas demokratinių reformų, darydamas spaudimą opozicijai, centralizuodamas valdžią ir niekindamas konstituciją“. Oligarchas pabrėžė asmeniškai finansuojantis savo šalininkų grupes Rusijoje, kurios užsiima perversmo organizavimu. Jis įsitikinęs, jog revoliucija įmanoma dėl to, kad šiandieninis Rusijos elitas susiskaldęs į įvairias grupes.

B. Berezovskis tvirtina nebijantis, kad iš jo už tokius pasisakymus, kurie gali būti pripažinti neteisėtais, gali būti atimtas pabėgėlio statusas. Jis įsitikinęs, kad pastaruoju metu situacija pasikeitė jo naudai, ir tai dėl Aleksandro Litvinenkos bylos.

Į šiuos B.Berezovskio žodžius Rusijos Generalinė prokuratūra reagavo griežtai – generalinis prokuroras Jurijus Čaika liepė pradėti bylą dėl bėglio teiginių apie ruošiamą revoliuciją Rusijoje.

Rusijos užsienių reikalų ministras Sergejus Lavrovas paragino Britanijos valdžią panaikinti Boriso Berezovskio politinį prieglobstį. Anot jo, raginimas jėga nuversti esamą valdžią yra pakankama priežastis, kad verslininką būtų galima patraukti atsakomybėn, praneša radijas „Echo Moskvy“.

Rusijos diplomatas pabrėžė, kad Londone gyvenantis verslininkas naudojasi savo politinio bėglio statusu, o jo elgesys „pagal britų teisės aktus reikalauja jį išduoti“, praneša ITAR-TASS.

Rusijos prezidento administracijos spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad B. Berezovskis gali būti iš naujo apklaustas Generalinės prokuratūros tyrėjų, dabar jau dėl jo pasisakymų, išspausdintų „The Guardian“. „Jo žodžiai labai įdomūs. Tai labai jautri tema“, – sakė D. Peskovas.