Tai buvo antras šią savaitę kruvinas išpuolis prieš krikščionių pastatus musulmonų dominuojamame Pakistane.

"Mes mokame už tai, kad prisijungėme prie tarptautinės kovos su terorizmu", - agentūrai AFP tvirtino Pakistano informacijos ministras Nisaras Memonas, pavadindamas užpuolikus "tarptautiniais teroristais".

"Tai rodo, kaip toli išsitiesė tarptautinio terorizmo čiuptuvai", - sakė jis. Naujausias išpuolis surengtas Taksiloje, senoviniame budistų mieste, esančiame už 25 kilometrų į vakarus nuo Islamabado, kai medicinos seserys po rytinių pamaldų ėjo iš koplyčios krikščionių ligoninėje.

Tai jau aštunta ataka prieš krikščionis ir Vakarų taikinius nuo tada, kai po rugsėjo 11 dienos tragiškų išpuolių Jungtinėse Valstijose Islamabadas prisijungė prie antiteroristinės kampanijos.

Pasak N.Memono, šis išpuolis buvo "nepasisekęs mėginimas sukiršinti Pakistano musulmonų ir krikščionių bendruomenes".

Penktadienį du motociklu atvažiavę kaukėti užpuolikai Kvetoje taip pat apšaudė bei sunkiai sužeidė aukštą Pakistano karininką, pranešė vietos policijos pareigūnas.

Anksti penktadienį į darbą vykęs kariuomenės Nacionalinės duomenų bazių registravimo tarnybos vadovas brigados generolas D.J.K.Naqvi (D.J.K.Nakvis), buvo užpultas iš nedidelio atstumo už 400 metrų nuo savo biuro.

Tyrėjai teigė daugiau negalį pakomentuoti išpuolio. Policijos pareigūnai užblokavo visus išvažiavimus iš Kvetos miesto, įsikūrusios Pakistano vakaruose, netoli pasienio su Afganistanu.

Vietos ligoninės gydytojai pranešė, jog sužeisto karininko būklė stabilizavosi ir šiuo metu jo gyvybei pavojus negresia. Penktadienio incidentas yra antrasis panašaus pobūdžio išpuolis pietvakarinėje Balučistano provincijoje per pastarąsias tris dienas.

Kiek anksčiau šią savaitę pietrytiniame provincijos rajone buvo nušautas Maulana Jamaluddinas Haripalas (Maulana Džamaludinas Haripalas), protalibaniško "Jamiat Ulema Islam" judėjimo generalinis sekretorius.