Sutriuškinusi Kuveito 16 000 karių pajėgas, Irako kariuomenė lengvai užėmė sostinę ir karaliaus rūmus. Kuveito emyras šeichas Jaberas al-Ahmadas al-Sabahas (Džabiras Ahmadas Sabahas) pabėgo į Saudo Arabiją, o jo brolis princas Fahdas buvo nužudytas.

Bagdade tai buvo triumfo diena. Valstybinis radijas džiūgaudamas paskelbė apie "klastingo" Kuveito režimo galą. Irakas kaltino Kuveitą naftos vogimu bei dalyvavimu JAV ir Izraelio sąmoksle, kuriuo po aštuonerius metus trukusio karo su Iranu neva siekta sužlugdyti Irako ekonomiką.

Tuo tarpu mažyčio Kuveito radijas beviltiškai ragino žmones "ginti savo žemę, savo smėlį ir savo kopas". Apie vidurdienį, kai šalies sostinė buvo užimta, vietos radijas nutilo.

Daugelis kuveitiečių pabėgo į Saudo Arabiją, į kurią persikėlė ir tarptautinės bendrijos teisėta laikoma šio Persijos įlankos emyrato vyriausybė.

Netrukus po invazijos Irakas paskelbė Kuveitą savo 19-ąja provincija, tačiau pasaulis griežtai pasmerkė Kuveito okupaciją ir rugpjūčio 8 dieną įvykdytą jo aneksiją.

Rugpjūčio 6 dieną Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba paskelbė Irakui griežtas sankcijas, kurios iki šiol stabdo šios 22 mln. gyventojų turinčios šalies ekonominę plėtrą.

Pagalba Kuveitui atėjo iš Saudo Arabijos dykumos, kurioje Kuveito aneksijos dieną JAV pradėjo vykdyti operaciją "Dykumos skydas" ir telkti šimtatūkstantinę tarptautinę kariuomenę. Rengiamas tarptautinės koalicijos karinis atkirtis Bagdadui suskaldė arabų šalių gretas.

Irakas nepaisė 1991 metų sausio 15 dieną paskelbto JT Saugumo Tarybos ultimatumo pasitraukti iš Kuveito. Tuo tarpu JAV jau sutelkė 30 šalių koaliciją, kuri turėjo 580 000 žmonių kariuomenę, pasirengusią pulti Irako 540 000 karių pajėgas.

Sausio 17 dieną tarptautinė koalicija masyvių oro smūgių kampanija pradėjo Kuveito išvadavimo operaciją "Audra dykumoje". Po oro smūgių kampanijos vasario 24 dieną buvo pradėtas sausumos puolimas, o vasario 27 dieną tuometinis JAV prezidentas George'as Bushas (Džordžas Bušas) paskelbė, kad kad koalicijos pajėgos išvadavo Kuveitą.

Jau kitą dieną Irakas sutiko paklusti JT rezoliucijoms, tačiau ir praėjus daugiau kaip dešimtmečiui jam paskelbtos sankcijos tebegalioja. Kad jos būtų panaikintos, Bagdadas turi įtikinti tarptautinę bendruomenę, kad jis visiškai sunaikino savo cheminę ir biologinę ginkluotę ir atsisakė bet kokių planų kurti masinio naikinimo ginklus.