Pakistane įsikūrusios agentūros "Afghan Islamic Press" (AIP) pranešimu, gubernatoriaus Ismailo Khano (Ismailo Chano) pajėgos, kurias sudaro daugiausia tadžikai, netoli Guriano 65 km į vakarus nuo Herato miesto įnirtingai kovojo su vietos karo vado Mohammado Kareemo Khano pajėgomis.

AIP citavo puštūnų karo vado atstovą spaudai, sakiusį, kad tadžikų pajėgos puolė puštūnų pozicijas.

Atstovas kaltino I.Khano pajėgas puštūnų namų padeginėjimu ir sakė, kad daug žmonių sudegė gyvi. Jis pareikalavo prezidento Hamido Karzai ir Jungtinių Tautų (JT) atsiųsti delegaciją, kuri stebėtų padėtį regione.

Praėjusį mėnesį su I.Khano pajėgomis netoli Šindando, esančio 120 km į pietus nuo Herato, kovojo kito puštūnų karo vado - Amanullah Khano - pajėgos.

AIP citavo A.Khaną, sakiusį, kad tadžikų pajėgos netesėjo savo pažado paleisti per šį mūšį į nelaisvę paimtus jo vyrus, kaip numatyta susitarime dėl ugnies nutraukimo, kurį sudarant tarpininkavo Kabulas.

Etninių grupių tarpusavio susirėmimai rodo, kad afganistaniečiai niekaip neįveikia polinkio į vidaus konfliktus.

Pernai JAV vadovaujamoms pajėgoms nuvertus Talibaną, į valdžią šalyje atėjo H.Karzai vadovaujama vyriausybė, bet nepasitenkinimas nauju valdžios padalijimu juntamas beveik visame Afganistane.

Talibaną sudarė daugiausiai puštūnai, gyvenantys Afganistano pietuose. H.Karzai taip pat yra puštūnas, bet jo vyriausybėje daugiausia dirba šalies gyventojų mažumą sudarantys tadžikai iš šiaurinių regionų.