"Jis praleido puikią progą atsiprašymu padėti žmonėms atsigauti", - sakė Davidas Clohessy iš organizacijos "Survivors Network of those Abused by Priests", kuri vienija nuo kunigų pedofilų nukentėjusius žmones. Jis komentavo popiežiaus homiliją , pasakytą sekmadienį, per Kanadoje vykusių Pasaulio jaunimo dienų uždarymą.

D.Clohessy ir kiti "The Washington Post" žurnalistų kalbinti žmonės apgailestavo, kad pontifikas nepripažino, jog Bažnyčios hierarchai dangstė į pedofilijos skandalus įsivėlusius kunigus.

"Kalbėdamas apie seksualiniu išnaudojimu kaltinamus kunigus ir neminėdamas vyskupų vaidmens, jis padarė tą patį, ką ir vyskupai, - sakė D.Clohessy. - Norėjau, kad jis pasakytų jaunimui, jog jiems reikia tikėti nukentėjusiais žmonėmis, juos išklausyti ir paremti".

"Žala, kurią padarė kai kurie kunigai ir vienuoliai pažeidžiamam jaunimui, kelia mums didelį nuliūdimą ir verčia išgyventi gėdą", - sakė 82 metų pontifikas per homiliją lietaus merkiamai miniai, kuri sekmadienį susirinko Toronto parke.

"Tačiau tegu jūsų ryžto nesugriauna kai kurių jos (Bažnyčios) narių nuodėmės ir suklupimai, - pridūrė popiežius. - Prisiminkite tuos daugumą atsidavusių ir kilnių kunigų bei vienuolių, kurie dega vieninteliu noru tarnauti ir daryti gėrį!".

Ontarijo organizacijos "Koalicija už veiksmus dėl vaikų seksualinio išnaudojimo" koordinatorius Robertas Rothas, kritiškai įvertino šį pareiškimą.

"Dar kartą didžioji dalis kalbos buvo skirta tikinimui, kokie nuostabūs yra kunigai. Labai mažai kalbėta apie nukentėjusius žmones ir jų poreikius", - minėtam laikraščiui sakė koordinatorius.

"Jis užsimena apie sunkius Bažnyčios gyvenimo momentus, nors turėtų kalbėti, ar rūpintis sunkiais Bažnyčios seksualinio išnaudojimo aukų gyvenimo momentais", - pridūrė jis.