Tęsdamas 1947 metais prezidento Hario Trumeno (Harry Truman) pradėtą tradiciją, B.Klintonas (Bill Clinton) priėmė jam dovanotą Padėkos dienos kalakutą, tačiau apsaugojo jį nuo liūdno likimo. Per ceremoniją Baltųjų rūmų Rožių sode kalakutas Džeris (Jerry) buvo labai neramus ir drebėjo nuo šalčio arba baimės.

Ketvirtadienį per Padėkos dieną iki 90 procentų amerikiečių šeimų suvalgys 240 milijonų kilogramų kalakutienos, kasmet prisimindamos 1621-ųjų šventę, kurią sau surengė pirmieji išeiviai iš Anglijos, Plimute, Masačiūsetso valstijoje nuėmę gerą derlių.

Kalakutas Džeris (Jerry), kurį B.Klintonui (Bill Clinton) padovanojo Nacionalinė kalakutų augintojų asociacija, išsirito birželio 5 dieną ir buvo užaugintas netoli Barono, Viskonsino valstijoje. Kartu su Džeriu (Jerry) į Baltuosius rūmus buvo atgabentas dar vienas kalakutas, tam atvejui, jeigu kiltų nesklandumų.

Abu kalakutai bus nusiųsti į Kidvelo ūkio zoologijos sodą Henrdone, Virdžinijos valstijoje. B.Klintonas (Bill Clinton) sakė, kad jie ten gyvens "ramybėje ir laimėje".

B.Klintonas (Bill Clinton) Padėkos dieną su šeima švęs, o vėliau ir visą savaitgalį praleis Kemp Deivide, Merilendo valstijos kalnuose.