82 metų popiežius, kuris po dviejų kurorte netoli Toronto praleistų dienų atrodė pailsėjęs, dalyvauti Pasaulio jaunimo dienų atidaryme atskrido sraigtasparniu. Jį pasitiko dainuojantys, šokantys ir skanduojantys sąskrydžio dalyviai, kurie susitikimo su pontifiku laukė beveik 12 valandų.

"Jonai Pauliau, mes tave mylime", - skandavo jaunimas, "papamobiliui" vežant Katalikų Bažnyčios vadovą per žmonių jūrą, kurioje plevėsavo įvairiausių šalių vėliavos.

Iki milžiniškos baltos pakylos Toronto parodų centre Ontarijo ežero pakrantėje "papamobilis" važiavo kokias 20 minučių.

Pavadinęs save "senyvu popiežiumi, turinčiu daug metų, bet taip pat - vis dar jauną širdį", Jonas Paulius II sakė, kad jauni žmonės turėtų saugotis pasaulio malonumų žabangų ir išdrįsti plaukti prieš hedonistinio pasaulio srovę".

Popiežius savo kalbą skaitė stipriu, aiškiu balsu ir atrodė palyginti žvalus. Atvykęs į Kanadą jis dvi dienas ilsėjosi Stroberio saloje, į šiaurę nuo Toronto esančiame Simko ežere, kurį vietos gyventojai praminė Šventąja jūra. Šis pavadinimas angliškai skamba panašiai, kaip Šventasis Sostas.

"Žmonės sukurti laimei", - sakė popiežius, kurio kalbą nuolat pertraukdavo šimtatūkstantinės minios.

"Iš tiesų, jūs trokštate laimės", - sakė jis ir pridūrė, ją galima rasti tik Dievuje.

Popiežius užsiminė ir apie rugsėjo 11-osios atakas Niujorke bei Vašingtone: "Pernai labai aiškiai pamatėme tragišką žmogaus pagiežos ir pykčio veidą. Tačiau šiandien mūsų susirinkime girdisi Jėzaus balsas. Jo balsas yra gyvenimo, vilties, atleidimo balsas, teisingumo ir taikos balsas".