C.Rice teigimu, jei Teheranas imsis tokių veiksmų, Jungtinės Valstijos bus pasirengusios derėtis prekybos ir politinės pagalbos klausimais, o pati valstybės sekretorė susitiktų su Irano užsienio reikalų ministru.

"Jiems nereikia atbulinės eigos. Jiems paprasčiausiai reikia paspausti mygtuką "stop'", - tvirtino K. Rais.

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sekmadienį teigė, kad Iranas turi technologijas, kuriomis gaminamas branduolinis kuras, ir tvirtino, jog dabar Iranas tarsi traukinys, "neturintis stabdžių ir atbulinės eigos".

Jungtinės Valstijos kaltina Iraną siekiant pasigaminti masinio naikinimo ginklų, tačiau Teheranas šiuos kaltinimus primygtinai neigia, tvirtindamas, kad šalies branduolinė programa skirta itin taikiems tikslams - elektros energijos gamybai. Praėjusią savaitę Iranas nepaisė Jungtinių Tautų (JT) nustatyto galutinio termino, iki kurio islamiškoji valstybė turėjo nutraukti urano sodrinimą - procesą, kurio metu gali būti gaminamas kuras branduolinėms jėgainėms arba branduoliams užtaisams.

"Irano žmonės yra susirūpinę, kad finansinės institucijos traukiasi iš šalies ir nebenori bendradarbiauti su Teheranu. Jie nerimauja dėl to, jog naftos ir dujų gavybai reikalingos investicijos, kurių jiems greičiausiai nebepavyks gauti", - tvirtino C.Rice.

Valstybės sekretorė pridūrė, kad jei tik Iranas nutrauks su urano sodrinimu susijusią veiklą, "mes būsime pasirengę aptarti bet ką, kas tik šaus Irano pareigūnų galvon".