Sprogimas buvo toks stiprus, kad pastato durys ir langai išlėkė su rėmais. Ugniagesiai gaisrą gesino kelias valandas. Incidentas sutrikdė traukinių eismą.

Baskų krašto vyriausybės vidaus reikalų ministras Javieras Balza pareiškė, kad su šiuo teroro aktu gali būti susiję baskų separatistai iš organizacijos ETA. Iš pradžių Ispanijos žiniasklaida informavo, kad jį įvykdė ETA remiančios jaunimo organizacijos nariai.

Bet Barakaldo meras Tontxu Rodriguezas pažymėjo, jog nurodyti kaltininkus bus galima tik po tyrimo. "Tai nėra kelias į taiką ir laisvę. Tai tik apsunkina kasdienį paprastų žmonių gyvenimą", - pridūrė jis.

Sekmadienį buvo sulaikyta 18 iš kalėjimo pabėgusių ETA jaunimo organizacijos narių. Ispanijos radijas teigė, kad išpuolis galėjo būti surengtas keršijant už jų sulaikymą.

Gruodžio 30 d. per baskų separatistų įvykdytą teroro aktą Madrido oro uoste žuvo du ekvadoriečiai, o keliasdešimt žmonių buvo sužeista. Išpuolis reiškė devynių mėnesių paliaubų nutraukimą. Jos buvo paskelbtos praėjusių metų kovą po 38 metus trukusios ginkluotos kovos už Baskų krašto atsiskyrimą nuo Ispanijos. Per šį konfliktą jau žuvo daugiau kaip 800 žmonių.