Savo šaltiniais Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijoje besiremiantis laikraštis pažymi, kad Skotland Jardo tyrėjai pagrindiniais įtariamaisiais A. Litvinenkos nužudymo byloje laiko Andrejų Lugovojų ir Dmitrijų Kovtuną, kurie praėjusių metų lapkričio 1 dieną susitiko su A. Litvinenka Londone centre esančiame viešbutyje "Millennium".

Tačiau Didžiosios Britanijos valdžia negalės jų patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nes abu įtariamieji yra Rusijoje, o Rusijos įstatymai draudžia užsienio šalims išduoti Rusijos piliečius.

Apie tyrimo aplinkybes jau informuota A. Litvinenkos šeima.

"Marinai (A. Litvinenkos našlei) jau pranešta, kad tyrėjai yra įsitikinę, jog žino, kas nužudė jos vyrą. Jie teigia ištyrę bylą, tačiau neturį kitos galimybės, o tik nutraukti bylą, nes nėra galimybės išsireikalauti įtariamųjų ekstradicijos", - rašo "The Sunday Times".

Didžiosios Britanijos policija šeštadienį rado arbatinuką, kuriame buvusia arbata poloniu apnuodytas buvęs rusų saugumietis A. Litvinenka.

''Sky News'' penktadienį pranešė, jog Skotland Jardas patvirtino A. Litvinenkos nunuodijimo Londono viešbutyje "Millennium" versiją.

Britanijos policija rado viešbutyje arbatinuką, kuriame buvo aptikta didžiulė polonio-210 koncentracija. Pranešama, kad viešbučio personalas naudojo šį arbatinuką dar kelias savaites po A. Litvinenkos nunuodijimo. Tyrėjai patikrino įtartiną arbatinuką tik gruodį.

A. Litvinenka pasijuto blogai po susitikimo su Rusijos verslininku A. Lugovojumi ir kitu buvusiu slaptu agentu D. Kovtunu Londono viešbutyje lapkričio 1 dieną. Netrukus po to jis buvo paguldytas į ligoninę, kurioje po kurio laiko dėl apnuodijimo radioaktyviosiomis medžiagomis mirė.

Prieš kelias dienas Didžiosios Britanijos policija paskelbė numanomo žudiko, atvykusio į Londoną tuo pačiu skrydžiu kaip ir D. Kovtunas, aprašymą. Skotland Jardo duomenimis, tai aukšto ūgio ir stipraus kūno sudėjimo vyras, šiek tiek vyresnis nei 30 metų, trumpų tamsių plaukų ir azijietiškų veido bruožų.