JAV ambasadoje Atėnuose sprogusios raketos liekanas dabar tiria kriminalistai. Tai penktadienį pranešė Graikijos viešosios tvarkos ministras Vironas Polidoras. Pasak jo, specialistai mėgina nustatyti raketos surinkimo kokybę ir būdą. Galimas dalykas, jog bus atmesta versija, kad raketą iš karinių sandėlių Larisos mieste anksčiau pavogė teroristai iš "Lapkričio 17-osios" organizacijos.

"Apie raketą nieko daugiau pasakyti negaliu, - pažymėjo ministras. - Viskas dabar tiriama". "Šie mėginimai atgaivinti terorizmą verčia apgailestauti, ir jie nebus sėkmingi", - pabrėžė V. Polidoras.

JAV ambasados Graikijos sostinėje Atėnuose teritorijoje penktadienį nugriaudėjo sprogimas. Policija apsupo pastatą ir aplinkines teritorijas. Manoma, kad į ambasadą buvo paleista nedidelė raketa. Duomenų apie sužeistuosius ar žuvusius nėra. Į įvykio vietą atvyko specialiųjų tarnybų automiobiliai.

Policijos vadas penktadienį teigė, kad sprogimas JAV ambasadoje Atėnuose buvo „teroristinis išpuolis“ - gatvėje paleista raketa į ambasadą, praneša AP.

„Tai teroristinis išpuolis. Nežinome, kas už tai atsakingas. Pastato tualete sprogo sviedinys, kuris buvo paleistas iš gatvės“, - teigė policijos vadas Asimakis Golfis.