Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (TAK), tradiciškai tiriančio incidentus ore, į kuriuos patenka Rusijos lėktuvai, atstovas šeštadienį pranešė, kad Tu-154 savirašių, nors ir apgadintų, įrašai įskaitomi. Pasak pareigūno, juos šifruoja Vokietijos specialistai, žadantys pateikti reikiamas išvadas per pusantros savaitės. Kol kas jokios informacijos, kad mūsų įgula dėl ko nors kalta, nėra. Manau, jos ir nebus", - pareiškė TAK atstovas.

Vėliau vyriausybinės komisijos, tiriančios katastrofos priežastis, vadovas, Rusijos vicepremjeras Viktoras Christenka patikslino, kad savirašiai prietaisai bus iššifruoti iki kitos savaitės vidurio.

Paskutiniais duomenimis, atpažinti 27 žuvusiųjų palaikai, sekmadienį pranešė informacijos agentūra "RIA-Novosti", remdamasi Vokietijos Yberlingeno mieste dirbančios identifikavimo komisijos atstovu.

Likusiųjų aukų kūnai identifikuojami. Mėginama nustatyti DNR tiriant genetinę medžiagą, gautą iš artimųjų atvežtų žuvusiųjų daiktų ir iš giminaičių paimtų seilių mėginių. Vokietija žada rasti visus Tu-154 aukų palaikus. Sekmadienį paieškos virš Bodeno ežero bus tęsiamos.

Iki šiol Yberlingeno miesto rajone rasti ir išsiųsti atpažinti 69 Tu-154 keleivių ir įgulos narių bei "Boeing" pilotų palaikai. Dviejų Rusijos piliečių kūnai kol kas nerasti.

Sekmadienį 11 val. 30 min. (9 val. 30 min. Lietuvos laiku) jų parvežti vyks Baškirijos avialinijų išnuomotas krovininis lėktuvas Il-76.

Šveicarijos prokurorai ketvirtadienį pradėjo kriminalinį tyrimą dėl netyčinio nužudymo.Tokio žingsnio imtasi Šveicarijos skrydžių kontrolės agentūros "Skyguide", kuri turėjo kontroliuoti oro eismą virš pietinės Vokietijos teritorijos, kur ir susidūrė lėktuvai, veiksmams ištirti.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Baškirijos avialinijų lėktuvas Tu-154, skridęs iš Maskvos į Barseloną, susidūrė 12 tūkst. metrų aukštyje su krovininiu lėktuvu "Boeing-757", skridusiu iš Bahreino per Bergamą į Briuselį. Katastrofa įvyko virš Vokietijos teritorijos netoli nuo Šveicarijos sienos. Rusijos lėktuve buvo 69 žmonės, tarp jų - 52 vaikai. "Boeing" pilotavo du įgulos nariai. Visi jie žuvo.

Sekmadienį toje vietoje, kur nukrito Rusijos lėktuvas, bus pastatytas medinis kryžius ir laikomos pamaldos.