"Jei ES siūlo kaliningradiečiams Šengeno vizas, ir dar pigias, daugkartines, lengvai gaunamas, tai jau pirmas žingsnis, - sakė V.Jegorovas interviu savaitraščiui "Vek", kuris spausdinamas penktadienio numeryje. - Kodėl, norisi paklausti, tik mūsų srities gyventojams? Kuo mes skiriamės nuo kitų Rusijos piliečių? Kodėl mes turėtume šį jauką praryti? Manau, jog tai būdas atplėšti sritį nuo likusios Rusijos".

Gubernatorius pabrėžė, kad Kaliningrado srityje nėra separatistinių nuotaikų: "Mes žinome žmonių nuotaikas, ir jei išgirsite kalbų, neva Kaliningrado srityje stiprėja separatizmas, germanizacija, - visa tai paistalai, aš prašau, kad taip ir parašytumėte - paistalai".

Pasak V.Jegorovo, anklavas nesijaučia atplėštas nuo likusios Rusijos teritorijos. Nuo rugpjūčio 20 dienos veikia keltų linija Kaliningradas-Sankt Peterburgas. Iki 2005 metų turi pradėti veikti keleivių, krovinių ir automobilių perkėla Baltijskas -Ust Luga, - pažymėjo gubernatorius. - Tai ir yra mūsų argumentas žmonėms, kurie nori patogiai jaustis ir be komplikacijų keliauti pas gimines ar spręsti kitus gyvenimiškus klausimus".

Kaip sakė gubernatorius, regiono gyventojų savijautą lemia prezidento Vladimiro Putino pozicija, kurią jis išdėstė paskutiniuose tarptautiniuose aukščiausio lygio susitikimuose.

"Kaliningrado sritis neturi tapti nesantaikos akmeniu tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, ...kurios turi gerų strateginių tarpusavio sąveikos perspektyvų", - pabrėžė V.Jegorovas.

Pasak jo, V.Putinas tvirtai gina nuomonę, kad kaliningradiečių, kaip ir visų Rusijos piliečių, teisės turi būti tokios pat, kaip likusių Europos gyventojų.

"Tai grindžiama ne tik Rusijos Konstitucija, bet ir tarptautiniais dokumentais, - sakė gubernatorius. - Visų pirma tai žmonių ir prekių judėjimo laisvė".