Opozicijoje esantys konservatoriai ir laikraščiai užsipuolė T.Blairą dėl metų pabaigos atostogų prabangiuose grupės "Bee Gees" žvaigždės namuose Floridoje, reikalaudami pasakyti, ar jos buvo padengtos iš mokesčių mokėtojų pinigų, ar vyksta "nemokamai".

Laikraštis "The Daily Mail" išspausdino šią istoriją pirmajame puslapyje su antrašte "Begėdis" ir redakcijos skiltyje klausė, "ar Tony Blairas taip žemai smuko, siekdamas pasimėgauti prabangiomis šeimos atostogomis už dyką?"

T.Blairo tarnyba Dauning Stryte atsisakė suteikti kokios nors informacijos apie ministro pirmininko atostogas, bet atstovė spaudai pažymėjo, kad jos vyksta "pagal privatų komercinį susitarimą".

"The Daily Mail" citavo R.Gibbo žmoną Dwiną teigiant, kad R.Gibbas nei prašė, nei ėmė pinigus iš T.Blairo, kuris, pasak laikraščio, kartu su žmona Cherie ir trimis vaikais ilsisi 5,2 mln. svarų (26 mln. litų) vertės namuose ant jūros kranto.

Spauda teigia, kad išsinuomoti savaitei panašų namą kainuotų iki 40 tūkst. svarų (200 tūkst. litų).

Konservatorių įstatymų leidėjas Chrisas Graylingas laikraščiui "The Daily Telegraph" sakė, kad T.Blairo atostogos privertė suabejoti jo elgesiu. "Mums reikia labai aiškiai žinoti, kas sumokėjo už šias atostogas", - teigė jis.

T.Blairo vizitas Floridoje į viešumą iškilo dėl incidento Majamio oro uoste, kurio metu vos tūpimo take išsiteko lėktuvas "Boeing 747", kartu su kitais keleiviais atskraidinęs T.Blairo šeimą.

T.Blairas ministro pirmininko pareigas eina jau devynerius metus, bet kitais metais žada atsistatydinti, kai dėl paramos karui Irake ir vyriausybės skandalų smuko jo populiarumas.

Tai ne pirmas kartas, kai T.Blairas susilaukia kritikos ugnies dėl savo pomėgio atostogauti su įžymybėmis.

Kelis kartus jis buvo apsistojęs dainininko Cliffo Richardso namuose Barbadose ir lankėsi buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi viloje Sardinijoje.

Anksčiau T.Blairas už jam parodytą svetingumą paaukodavo pinigų labdarai.