"British Airways" lėktuvas antradienį Majamio tarptautiniame oro uoste tūpimo taku nuvažiavo toliau negu priklausė, laimei, niekas dėl to nenukentėjo, nes pilotas spėjo sustabdyti lėktuvą dar takui nepasibaigus.

209-ojo reiso "Boeing 747", kuriuo iš Londono maždaug 18 val. 15 min. vietos (trečiadienį 1 val. 15 min. Lietuvos) laiku atskrido 343 keleiviai ir įgulos nariai. Prie tako gale stovinčio lėktuvo atskubėjo policijos ir gelbėjimo tarnybos mašinos.

"Lėktuvas truputį per toli nuvažiavo tūpimo taku. Lėktuvas neapgadintas, keleiviai nesužeisti", - sakė oro uosto atstovas Marcas Hendersonas. - Lėktuvas ant žolės neužvažiavo, bet jau atsidūrė prie tako galo".

T.Blairo atstovas spaudai taip pat sakė, kad incidentas buvęs nežymus: "Ministras pirmininkas jaučiasi puikiai. Jie ketina tęsti savo atostogas".

Pasak BA atstovo, pilotas tiksliai nutupdė lėktuvą, bet nepasuko jo iš tūpimo tako, nes šis buvo blogai apšviestas.

Beje, keleiviai vietinei žiniasklaidai sakė, kad lėktuvas užkabino kelis tako apšvietimo žibintus, bet BA atstovas tvirtino, jog taip atsitiko, kai lėktuvas buvo velkamas atgal, kad galėtų įsukti į šoninį taką ir savo varikliais nuvažiuoti iki terminalo.

"The Miami Herald" rašė, kad T.Blairas ir jo šeimos nariai skrido pirmąja klase, atostogauti Majamio rajone ir ketina apsistoti pas "Bee Gees" grupės narį Robiną Gibbą.