"Holokaustas buvo pasibaisėtina tragedija, kuriai niekas negali likti abejingas", - savo pranešime spaudai teigė Šventasis Sostas.

"Praėjęs šimtmetis liudijo apie mėginimą išnaikinti žydus; ir to pasekmė buvo milijonų žydų, įvairiausio amžiaus ir socialinių klasių, žūtis, vien dėlto, kad jie priklausė šiai tautai", - sakoma Vatikano pareiškime.

"Šie kraupūs įvykiai turi išlikti atmintyje kaip kreipimasis į sąžinę, kad nebeliktų konfliktų, būtų gerbiamos įstatymais pagrįstos visų žmonių teisės, tiesa ir teisingumu siekiama taikos", - sakoma Vatikano pareiškime.

Berlyne Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį "kuo griežčiausiai" pasmerkė Irane vykstančią konferenciją, į kurią susirinkę istorikai revizionistai atmeta Holokaustą.

"Kuo griežčiausiai smerkiame Irane rengiamas konferencijas dėl Holokausto neegzistavimo", - žurnalistams sakė A.Merkel, lydima jos šalyje viešinčio Izraelio ministro pirmininko Ehudo Olmerto.

"Vokietija niekada su tuo nesutiks ir visais galimais būdais tam priešinsis", - pažymėjo ji.

E.Olmertas, savo ruožtu, pabrėžė, kad konferencija Irane parodė "nepriimtiną Irano vyriausybės pobūdį" ir Vakarams keliamą "pavojų".