Pirmasis kelionės po Šiaurės Amerikos žemyną koncertas buvo numatytas Las Vegase.

Barzdotas ir nekalbus J.Entwistle'as, kuris buvo meiliai pravardžiuojamas Oxu, mirė viešbutyje ir kazino "Hard Rock", pranešė tardytojas Ronas Fludas. Jis pridūrė, kad roko veterano mirties priežastys kol kas tiriamos.

"The Who", kuri garsėja hitais "My Generation", "Pinball Wizard", ir "Won't Get Fooled Again", rengėsi pradėti tris mėnesius truksiančią kelionę, surengdama koncertą mažame to paties viešbučio klube.

J.Entwistle'ui mirus, grupėje "The Who" liko tik du senieji nariai - dainininkas Rogeris Daltrey ir gitaristas bei dainų autorius Pete'as Townshendas. Senasis grupės būgnininkas Keithas Moonas mirė dar 1978 metais, atsitiktinai išgėręs per didelę tablečių dozę.

J.Entwistle'as grupėje ne tik grojo boso gitara, bet ir atliko pagalbines vokalo partijas. Karts nuo karto jis kurdavo dainas, tačiau jos dažniausiai likdavo antrame plane. Vis dėlto J.Entwistle'as išleido šešis solo albumus.

J.Entwistle'as gimė 1944 metų spalio 4 dieną viename Londono priemiesčių. Septintojo dešimtmečio pradžioje, dirbdamas mokesčių tarnautoju, J.Entwistle'as su R.Daltrey įsteigė grupę, kuri vėliau tapo "The Who".

"The Who" galutinai susiformavo 1964 metais ir iškart įsiminė grupę "Mod" primenančiu stiliumi bei brangiai atsieinančiu papročiu po kiekvieno pasirodymo sudaužyti visą savo sceninę aparatūrą.