Šalies prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad "Savigynos" lyderis ir vicepremjeras Andrzejus Lepperis bei vienas partijos kolega moteris į darbą priimdavo mainais už lytinius santykius.

Pats A.Lepperis šiuos kaltinimus neigia.

"Jei pasirodys, kad kaltinimai Andrzejui Lepperiui yra teisingi, mes svarstysime (galimybes) surengti pirmalaikius rinkimus", - sakė valdančiosios partijos "Įstatymas ir teisingumas" lyderio pavaduotojas, premjero kanceliarijos vadovas Adamas Lipinskis.

Lenkijos opozicija ragina surengti „apvalymo rinkimus"

Lenkijos opozicinė liberali Pilietinė platforma penktadienį dėl kilusio sekso skandalo paragino valdžioje esančius konservatorius atsisakyti koalicijos su populistais bei kraštutiniais dešiniaisiais ir sušaukti pirmalaikius rinkimus politinei "padėčiai apvalyti".

Šalies prokurorams šią savaitę pradėjus tyrimą dėl įtarimų, kad populistinės "Savigynos" lyderis ir vicepremjeras Andrzejus Lepperis bei vienas partijos kolega moteris į darbą priimdavo mainais už lytinius santykius, pasigirdo daugybė panašių kaltinimų ir kilo didžiausia pastarųjų metų moralinė krizė, sakė Pilietinės platformos lyderis Donaldas Tuskas.

"Siūlome (premjerui) bendrai įsipareigoti pavasarį surengti pirmalaikius rinkimus. Kad tai būtų padaryta, reikia nedelsiant pašalinti iš koalicinės vyriausybės Lenkijos šeimų lygą ir "Savigyną", taip pat - jų lyderius Romaną Giertychą ir Andrzejų Lepperį", - sakė D.Tuskas.

R.Giertychas yra premjero Jaroslawo Kaczynskio vyriausybės švietimo ministras ir vicepremjeras. J.Kaczynskio "Įstatymo ir teisingumo" dominuojama netvirta koalicija buvo sudaryta gegužės mėnesį.

"Dėl to suformuotos mažumos vyriausybės atžvilgiu Pilietinė platforma iki pavasario rinkimų elgsis geranoriškai, - sakė D.Tuskas. - Tai vienintelis įmanomas būdas padėčiai apvalyti".

A.Lepperį viena moteris kaltina tuo, kad jis ją vertė turėti lytinių santykių mainais į darbą "Savigynoje". Ta pati moteris, Aneta Krawczyk, taip pat tvirtina, kad buvo priversta turėti lytinių santykių ir su įtakingu "Savigynos" parlamentaru Stanislawu Lyzwinskiu, kuris vadovauja partijos Lodzės skyriui.

Kai kaltinimus pareiškė A.Krawczyk, panašiais dalykais "Savigynos" narius ėmė kaltinti ir kitos su šia partija susijusios moterys.