Čekijoje gimusi M.Navratilova, kuri 8-ame ir 9-ame dešimtmetyje laimėjo 18 "Didžiojo kirčio" (Grand Slam) serijos moterų vienetų turnyrų, straipsnyje Vokietijos savaitraščiui "Die Zeit" taip pat pareiškė mananti, kad JAV neegzistuoja tikroji žodžio laisvė.

"Absurdiškiausias mano pabėgimo iš neteisingos sistemos momentas yra tai, jog vieną sistemą, slopinusią laisvą žodį, pakeičiau į kitą tokią pat sistemą", - tvirtina 45 metų M.Navratilova, kuri pabėgo į JAV būdama 18 metų amžiaus.

Devyniskart Vimbldono teniso turnyro čempionė ypač kritiškai įvertino JAV prezidento George'o W.Busho respublikonų partiją: "Respublikonai manipuliuoja viešąja nuomone ir visus prieštaringus klausimus šluoja po kilimu. Tai taip slegia. Sprendimai Amerikoje priimami grynai pagal tai, "o kiek pinigų bus iš to gauta", ir nesvarstoma, ar dėl to nukentės žmonių sveikata, moralė arba aplinka".

Atvirai savo homoseksualumą išpažįstanti M.Navratilova kovoja už gėjų teises ir kartkartėmis dar žaidžia dvejetų turnyruose. Praėjusią savaitę ji Anglijoje žaidė Eastbourne'o tarptautinio čempionato vienetų varžybose.