"Jeigu per artimiausią mėnesį arba daugiausiai du mes pamatysime, kad teroristai nebesiskverbia iš Pakistano, tuomet manysime, jog padėtis normalizuojasi ir galime imtis veiksmų atitraukti mūsų kariuomenę", - sakė G.Fernandesas interviu hindi kalba transliuojančiam televizijos kanalui "Aaj Tak".

Abiejose Indijos ir Pakistano sienos pusėse yra sutelkta maždaug 1 mln. kareivių. Įtampa tarp šių branduolinių kaimynių prasidėjo po pernai gruodžio mėnesį įvykdyto teroristų antpuolio prieš Indijos parlamento pastatą, dėl kurio Delis kaltino Pakistane įsikūrusias ekstremistų grupuotes, kovojančias dėl musulmonų dominuojamos Džamu ir Kašmyro valstijos atsiskyrimo nuo Indijos.

Indija ilgą laiką kaltino kaimyninį Pakistaną, kad jis siunčia radikalius islamistus į Indijos Kašmyrą bei kitas sritis, kur jie rengia diversijas ir išpuolius prieš Indijos taikinius.

Nors Islamabadas neigia šiuos kaltinimus, tačiau Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) vis dėlto pažadėjo pažaboti ekstremistus ir neleisti jiems pažeisti karinės Kontrolės linijos, dalijančios ginčijamą Kašmyrą tarp Indijos ir Pakistano.