Kaip teigiama organizacijos "Save the Children" ("Gelbėk vaikus") pranešime, didžiausio skurdo židiniai yra šešiuose regionuose: Rio Grandėje - Meksikos pasienyje, pietvakariuose, Apalačų kalnuose, Amerikos indėnų rezervatuose, Misisipės upės deltoje ir Kalifornijos vidurio slėnyje.

Vaikų skurdo rodikliai šiuose šešiuose regionuose yra 2-3 kartus blogesni už šalies vidurkį. Pasak šios vaikų gerove besirūpinančios organizacijos, net 2,5 milijono JAV kaimo vaikų gyvena skurde.

Skurstančia šeima laikoma tada, kai jos keturių asmenų metinės pajamos neviršija 17 tūkst. 601 dolerio. Palyginimui - bendras JAV vidurkis siekia 50 tūkst. 892 dolerius.

Organizacijos "Save the Children" duomenimis, minėtuose šešiuose skurdo židiniuose kaimo jaunimo iki 24 metų mirtingumas yra 50 procentų didesnis negu miestuose.

Statistika rodo, kad iš 200 skurdžiausių apygardų net 195 yra kaime, o skurstančių vaikų dalis ten siekia 35 procentus. Skurdžiausiai gyvena juodaodžių ir ispaniškai kalbančių bendruomenės.

Skurdas verčia jaunus žmones dėtis prie nusikaltėlių gaujų. Ypač garsėja ispanų gaujos Vidurio Kalifornijoje. Taip pat jų daug indėnų rezervatuose - 1977 metais Navaho rezervate buvo užregistruotos 75 gaujos.